Formule 1 wil een stratenrace door Amsterdam of Rotterdam

In 1985 won Niki Lauda voor de derde keer in zijn carrière de Grote Prijs van Nederland. Dit bleek een historische overwinning, want het was de laatste keer dat het F1-circus naar Nederland kwam. Mede dankzij Max Verstappen wordt de lobby om deze oude tijden te laten herleven steeds groter. Het meest logisch leek een terugkeer naar het circuit in de duinen, maar Formule 1 heeft andere plannen.

De nieuwe eigenaar van Formule 1 ‘Liberty Media’ wil meer spektakel. Daarom zijn ze druk op zoek naar interessante nieuwe racelocaties. Nederland is vanwege de vele en vooral fanatieke fans zeker een goede kanshebber. Met de nodige aanpassingen zouden zowel Zandvoort als Assen in aanmerking kunnen komen, maar Liberty Media gaat nog een stap verder.

Over de Dam of langs de Euromast

Zij zijn namelijk aan het kijken of een stratencircuit in onze hoofdstad tot de mogelijkheden behoort. Sean Bratches is de commerciële baas van Formule 1 en hij schijnt al meerder malen een bezoek te hebben gebracht aan onze hoofdstad. Zijn bazen zijn namelijk zeer geïnteresseerd in een race door Amsterdam en dus moet Bratches uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Of Formule 1 zijn weg uiteindelijk naar Nederland weet te vinden, is nog onbekend. Vooral logistiek gezien is Amsterdam niet de meest geschikte locatie. Met dat in het achterhoofd kijkt Liberty Media ook met een schuin oog naar Rotterdam. De havenstad is ruimer in opzet en biedt daardoor meer ruimte voor alle teams en de rest van het circus.

Op welke termijn de Grote Prijs van Nederland zou kunnen terugkeren, is nog onbekend. Gezien het formaat van dit project is de verwachting dat dit, als het doorgaat, nog jaren kan duren. Gelukkig is Max nog jong en is de kans dus best reëel dat we hem ooit nog langs de grachten gaan zien scheuren.

Reageer op artikel:
Formule 1 wil een stratenrace door Amsterdam of Rotterdam
Sluiten