Redactie
Redactie Cars 22 apr 2016

Forester, Vantage GT8, Evoque & Giulietta

Elke week introduceren fabrikanten wel nieuwe modellen. Het gros laten wij met liefde aan ons voorbij gaan. In deze wekelijkse rubriek vissen wij de krenten uit de pap. De haalbaarheid is opvallend deze week, met de vernieuwde Subaru Forester, Range Rover Evoque en Alfa Romeo Giulietta. De Aston Martin Vantage GT8 zorgt voor een brute, sportieve touch.

Subaru Forester

Wij moeten eerlijk bekennen: wij hebben wel een klein zwak voor Subaru. Het is een merk van understatements; een underdog die weldegelijk fijne auto’s bouwt. Zoals de Forester: een krachtige alleskunner met een heerlijk AWD-systeem. Voor het komende modeljaar is de Forester vernieuwd. ‘t Blijft een typische Subaru: stijlvol en een tikkie ingetogen (de Impreza WRX STi tellen we natuurlijk even niet meer). Hij heeft een meer dynamisch vormgegeven front gekregen en een nieuw dashboard met verbeterd 7 inch display en zachtere, hoogwaardige materialen. De Forester is leverbaar met 2.0 liter benzine- of dieselmotor met allebei zo’n 150 pk of – en dat is natuurlijk de lekkerste – als 246 pk sterke turbo-uitvoering. Vooral die laatste is een alleskunner in family approved verpakking.

Aston Martin Vantage GT8

Aston Martin houdt van snelheid, dat is geen geheim. Kwamen zij twee weken terug nog met een extra heftige uitvoering van de V12 Vantage, vandaag doen zij dat nog even dunnetjes over met de V8 Vantage in de vorm van de GT8. De V12 Vantage heeft natuurlijk een nog grotere motor (6.0 liter V12 versus 4.7 liter V8 voor de Vantage GT8), maar deze compactere Aston is toch meer de pure racer van de twee. Aston Martin racet ermee in diverse kampioenschappen en de kennis die zij hierin hebben opgedaan, is gebundeld in hun lichtste en krachtigste V8 Vantage tot nu toe: deze Vantage GT8. Hij heeft 446 pk, is 100 kg afgevallen en Aston moemt ‘m agressive and edgy. Verdere specs zijn nog niet bekend maar wij vermoeden dat-ie z’n grote broer V12 Vantage S de baas is op het circuit… De productie is gelimiteerd tot 150 stuks.

Range Rover Evoque Ember Edition

Land Rover zal in z’n handen wrijven bij het zien van de verkoopcijfers van de Range Rover Evoque. Sinds zijn introductie in 2011 zijn er al ruim meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Niemand koopt het succesnummer om zich ongezien voort te bewegen. Hoewel het de kleinste Range Rover is, blijft deze Evoque een blikvanger. Vandaar dat Land Rover bij deze Ember Edition kiest voor een extra opvallend uiterlijk met rode en zwarte accenten. De Evoque Ember Edition is, gelijktijdig met de reguliere modellen, voorzien van een nieuw interieur met 10.2 inch touch screen met aanpasbaar home screen. Z’n extra heftige uiterlijk wordt kracht bij gezet door zwarte 20 inch velgen, extra sportieve uitlaatpijpen en een zwart leren interieur met rode accenten. Vanaf september zal-ie slechts drie maanden te bestellen zijn waardoor enige exclusiviteit wel gewaarborgd is.

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta blijft één van de fraaiste compacte middenklassers op de markt. Punt. Dat weerhield Alfa er niet van om ‘m verder te verfijnen. Samen met enkele partners hebben de Italianen eraan gewerkt om de auto lichter te maken. Daarnaast vallen in het interieur de nieuwe stoelen met sportieve stiksels en geborduurd logo en de nieuwe (optionele) afwerkingen met leer en Alcantara op. Aan de buitenkant vallen de nieuwe grille en onderbumpers en de herziene uitlaatpijpen op.

Reageer op artikel:
Forester, Vantage GT8, Evoque & Giulietta
Sluiten