Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 13 september 2019

Ford heeft het patent op een zelfrijdende ‘theekrans-auto’

Waarom een stuur in een auto als ‘ie toch autonoom rijdt? Dan kun je net zo goed met zijn allen in een theekransje gaan zitten, toch? Of lekker bier drinken natuurlijk. Zoiets moet het creatieve team van Ford hebben gedacht. De Amerikaanse autofabrikant heeft nu het patent op een bizarre theekrans-auto.

Zelfrijdende theekrans-auto van Ford

We spotten dit toch wel opmerkelijke patent van van de Amerikaanse autobouwer Ford op de website van de U.S. Patent And Trademark Office. Zoals je ziet gaat het om een auto zonder bestuurdersstoel en bijrijdersstoel. Het eerste wat in ons opkwam, is een theekrans-auto. Maar je zou het natuurlijk ook een vergaderauto kunnen noemen. Of een bierauto. Zijn we eindelijk van die bierfiets af.

zelfrijdende auto, ford, theekrans, patent

Circustent-auto

Maar even verder gescrold in het patentdocument, zien we ineens een soort circustent. Ja, er moet natuurlijk ook een dak op. Duidelijk is verder dat de stoelen flexibel zijn en kunnen draaien. Geen ruzie over het uitzicht, dus. Ford heeft eerder het streven uit de doeken gedaan om in 2021 met autonome taxi’s te komen. Maar nog niets wijst erop dat dit model daarvoor gebruikt gaat worden.

zelfrijdende auto, ford, theekrans, patent
Bron: Ford
zelfrijdende auto, ford, theekrans, patent
Bron: Ford

Lees hier hoe de zelfrijdende auto, en vooral de tafel, in het patentdocument staat omschreven. Het patent draait voornamelijk om het cylindrical passenger compartment, dat meerdere passagiers een comfortabele plek geeft in een zelfrijdende auto en voor meerdere toepassingen nodig is. De illustraties in dit patent van Ford zijn opzettelijk eenvoudig en onrealistisch om te verhullen hoe een echt productiemodel eruit zou kunnen zien.

Patent op sneakers met loopband

En nu we het met deze zelfrijdende auto van Ford toch over opmerkelijke patenten hebben, check dan ook deze sneakers met een geïntegreerde loopband van Nike. Rare lui, die Amerikanen.

? Check ook: IAA in Frankfurt: ‘De hybride supercars komen eindelijk uit het verdomhoekje’

Reageer op artikel:
Ford heeft het patent op een zelfrijdende ‘theekrans-auto’
Sluiten