Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Ford onthult ‘very gay’ Raptor na homofobe comments

De Duitse tak van Ford heeft een ‘very gay’ LHBTIQ+ versie van de Ranger Raptor onthuld. Dit als reactie op homofobe comments onder de versie in de originele kleur.

Eerder dit jaar presenteerde Ford via Twitter de nieuwe Range Raptor, uitgevoerd in het donkerblauw. Dat leverde veel comments op, waaronder een aantal treurige, zoals dat tegenwoordig de standaard is. Een van de reacties was: “Oké, dat is een coole auto. Maar de blauwe kleur is ‘very gay’! Geef de auto een BlackNGold of camo-wrap”.

Ford ‘very gay’ Raptor

Wat volgde was een masterclass homofobe trollen de mond snoeren. De autobouwer reageerde met de tekst ‘very gay was een compliment, toch?’, waarbij een video van de LHBTIQ+ versie werd gedeeld.

Maar nu gaat Ford een stap verder. Het blijft niet bij een digitale marketingstunt, want de Range Raptor heeft echt een make-over gekregen. Net zoals dat eerder als eens bij de Ka pick-up gebeurde.

Activistische autofabrikant

De Ford ‘very gay’ Raptor is speciaal gemaakt voor Christopher Street Day en maakte deel uit van de ColognePride 2021. De Duitse tak van de Amerikaanse autofabrikant is activistisch en reed dit jaar al voor de 25e keer op rij mee. Ook vierden de Duitse autobouwers dit jaar het 25-jarige jubileum van het werknemersnetwerk GLOBE (Gay, Lesbian or Bisexual Employees). Dit netwerk zet zich al sinds 1996 in voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele en biseksuele werknemers door het hele land en helpt actief bij het implementeren van de bedrijfsfilosofie van ‘Ford Diversity’ in het dagelijkse werk.

ford very gay raptor, ranger, lhbtiq
(Afbeelding: Ford)

De Ford Ka pick-up in regenboogkleuren die je op de foto ziet, komt uit 1998 en was een van de eerste campagnes van de autobouwer. Wat er met de ‘very gay’ Raptor gebeurt, is nog niet bekend. Vermoedelijk wordt de kleurrijke auto in de toekomst ingezet voor vergelijkbare campagnes.

Bekijk ook deze LHBTIQ+ films op Netflix en andere diensten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.