Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 14 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

De Ford Super Cruiser is een E-Bike in de geest van Henry Ford

In de categorie tweewielers van autobouwers: maak kennis met de Ford Super Cruiser e-bike. Deze elektrische fiets heeft het design van een beachcruiser en is ontworpen in de geest van Henry.

Dan hebben we het natuurlijk over Henry Ford, de Amerikaanse industrieel die in 1903 zijn autofabriek begon. Zijn missie: ‘make great products that contribute to a better world’. Destijds was dat een auto met verbrandingsmotor, en met de wetenschap van nu is dat een elektrische fiets.

Ford Super Cruiser e-bike

Wat als eerst opvalt aan de Ford Super Cruiser is het heerlijke design en het uiterst comfortabele zadel. De duidelijk zichtbare accu op het achterspatbord is dan weer een beetje jammer, maar al met al blijft het een heerlijk ontworpen e-bike. Niet voor niets won het frame een Best Design Award.

ford super cruiser, e-bike, elektrische fiets, pedego accu
(Afbeelding: Pedego)

De naam zegt het al: deze elektrische fiets is gemaakt om op te cruisen en dat lukt zonder afstandsangst. De Pedego-batterij maakt gebruik van dezelfde geavanceerde lithium-ion cellen als een elektrische auto. De actieradius van de e-bike is maximaal 96 kilometer. Een fluisterstille Pedego-motor van 250 watt zorgt voor de acceleratie en trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur.

Elektrische fiets te koop in Europa

Aanvankelijk was de Ford Super Cruiser alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada, waar hij inmiddels is uitverkocht. Tegenwoordig is de e-bike ook te koop in Europa. Afhankelijk van het type batterij (48V 10Ah of 48V 14Ah) betaal je omgerekend 3.288 euro of 3.551 euro. Meer informatie vind je hier. Je krijgt twee jaar garantie op de elektrische fiets.

ford super cruiser, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: Pedego)

Ford is niet de enige autobouwer die een elektrische fiets heeft geproduceerd. Bekijk ook de klassiek groene e-bike van Aston Martin, gebaseerd op de iconische Aston Martin DB4.

🚘 Check ook: Start-up MW Motors bouwt nieuwe elektrische auto’s in retro stijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Ford Super Cruiser is een E-Bike in de geest van Henry Ford
Sluiten