Ford komt in 2020 met de meest krachtige en brute Shelby Mustang ooit!

Iedere man die Gone in 60 seconds gezien heeft, krijgt een warm gevoel wanneer hij een Shelby Mustang ziet. Deze nog krachtigere versie van ‘s werelds bekendste muscle car is voor velen een droomauto. Hij is bloedsnel omdat hij enorm veel vermogen heeft en niet door allerlei handigheidjes. Pure power, dat is waar het om draait. Dat was al zo in 1965 toen de eerste Shelby verscheen en daar gaat ook in 2020 geen verandering in komen.

De nieuwe Shelby Mustang GT500 is namelijk de krachtigste productie auto die Ford ooit gebouwd heeft. Onder de motorkap ligt namelijk een 5.2 liter V8 te bulderen. Deze levert een ongekende 700 pk en dat is een record voor Ford als het gaat om straatlegale auto’s. Dat vermogen wordt optimaal benut door een nieuwe versnellingsbak met dubbele koppeling. Het schakelen duurt hierdoor namelijk minder dan 100 milliseconden.

Snelste Shelby Mustang ooit

De combinatie van een enorme bak vermogen en het razendsnelle schakelwerk is terug te zien in de cijfers. De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 zit namelijk binnen drie en een beetje seconde op de 100 kilometer per uur en heeft minder dan elf seconden nodig om een kwart mijl drag race te voltooien. Hiermee komt hij dus in een illuster rijtje met onder andere de McLaren 570S, Nissan GT-R Nismo, Ferrari 488 en de Audi R8 V10 Plus.

Of de nieuwe Shelby Mustang ook de snelste muscle car over 400 meter gaat zijn, is nog maar de vraag. De Dodge Challenger SRT Demon heeft namelijk met een tijd van 9.65 seconde het record in handen. Geen enkele productie auto is sneller. Zelfs de Bugatti Veyron Super Sport niet.

Niet alleen rap in een rechte lijn

Toch is er een grote kans dat de de Dodge Challenger SRT Demon het op een circuit moet afleggen tegen de Shelby Mustang. Als het om bochtenwerk gaat, is de nieuwe GT500 namelijk beter dan ooit tevoren. Dat heeft er vooral mee te maken dat de supercharger is verplaatst waardoor het zwaartepunt verlaagd wordt. Hierdoor ligt hij beter op de weg. Combineer dat met de zogenaamde MagneRide ophanging en je hebt een Mustang die ook op het circuit zijn mannetje staat.

Kortom, de nieuwe Shelby Mustang GT500 is bloedsnel en minstens net zo mooi. Helaas gaan we dat waarschijnlijk ook terugzien in de prijs. Ford heeft nog niks bekend gemaakt, maar wij vrezen het ergste.

Maxim

Reageer op artikel:
Ford komt in 2020 met de meest krachtige en brute Shelby Mustang ooit!
Sluiten