Bizar! Ford onthult 1.419 pk krachtige Mustang Mach-E met 7 elektromotoren

Steeds meer merken gaan voor elektrisch, zo ook Ford. Nog dit jaar verschijnt de Mustang Mach-E in de showroom. Een volledig elektrische crossover SUV die de de strijd moet aangaan met de Tesla Model 3 en de Model Y. Om alvast te laten zien tot wat Ford in staat is, komt het merk ook met de Mustang Mach-E 1400. Een one-off statisch geladen monster.

Het Amerikaanse RTR Vehicles is aan de slag gegaan met de Mustang Mach-E GT en heeft deze een ongekende upgrade gegeven. Zo zijn er vijf(!) elektromotoren toegevoegd waardoor het totaal op zeven komt te liggen. vier daarvan zijn gekoppeld aan de achteras en drie aan de vooras. Hierdoor beschikt de Mustang Mach-E over 1.419 pk. Een enorme bak vermogen, al vermeldt Ford helaas niet hoeveel koppel dit beest heeft.

Ford onthult de Mach-E 1400

Ford legt de aandacht liever op andere onderdelen van de Mach-E 1400. Zo laat Amerikaanse merk weten dat kosten nog moeite zijn gespaard. De regels zijn het raam uit gegaan en alles was geoorloofd. Samen met RTR heeft het designteam van Ford alles uit de kast getrokken. Hierbij werd gebruik gemaakt van verschillende tools die ook in de raceauto’s worden toegepast.

Ford Mustang Mach-E 1400
De Ford Mustang Mach-E 1400. (Afbeelding: Ford)

Zo ging er niet alleen veel aandacht naar de elektrische aandrijflijn, maar ook naar de aerodynamica. Deze is voor de Ford Mach-E 1400 verder geoptimaliseerd. Dit leverde niet alleen verbeterde koeling op, maar ook meer downforce op de frontsplitter en de achterspoiler. Zo is de neerwaartse druk bij een snelheid van 257 km/u meer dan 1.000 kilogram.

Onverslaanbare alleskunner

Het resultaat is een auto die veel meer is dan alleen een brute krachtpatser. De Mustang Mach-E 1400 is een ongekende alleskunner. Het chassis en de aandrijflijn zijn namelijk op verschillende manieren af te stellen. Hierdoor is de Mustang Mach-E 1400 geschikt voor allerlei disciplines. Je kunt er de oval mee ingaan en het opnemen tegen de dikste stockcars, dragracen, GT auto’s het nakijken geven op het circuit of gewoon een lekker potje driften.

De ultieme elektrische Ford Mustang

Het chassis en de de aandrijflijn van de Ford Mustang Mach-E zijn modulair. Hierdoor kunnen verschillende lay-outs en instellingen uitgetest worden. In een handomdraai kun je Schakelen tussen achterwielaandrijving, vierwielaandrijving en voorwielaandrijving. Zo kun je op het circuit voor de optimale verdeling gaan, maar stuur je alle 1.149 trappelende paarden ook net zo gemakkelijk naar de achteras om je banden finaal op te rokken. Kortom, de ultieme Ford Mustang.

Ford Mustang Mach-E 1400
De Ford Mustang Mach-E 1400 met zijn benzine slurpende broeders. (Afbeelding: Ford)

Lees ook: Monsterrekening voor Duitser die per ongeluk 28 Tesla’s bestelt

Reageer op artikel:
Bizar! Ford onthult 1.419 pk krachtige Mustang Mach-E met 7 elektromotoren
Sluiten