Jan de Raab
Jan de Raab Life 2 dec 2018

De ultieme droomauto: een Ford GT van puur goud

Het leven draagt veel geheimen met zich mee, maar dat mannen de meest vreemde hobby’s hebben is er niet een vanDe een verzameld postzegels, een ander houdt het liever bij unieke whisky’s. En als je echt goed in je geld zit dan kun je het je veroorloven om auto’s te verzamelen. Maar sommige verzamelobjecten zijn alles behalve gewoontjes en blinken uit in de collectie. Een voorbeeld? Deze deze massief gouden miniatuur 2006 Ford GT.

Gouden Ford GT?

Wat bezielt iemand om maar liefst €40.000 uit te geven aan een massief gouden miniatuur auto? Deze Ford GT-modelauto staat op de veilingsite van Sotheby voor een startbedrag van €25.000. Dit model is vervaardigd uit 18 karaat tweekleurig goud, heeft een geschatte verkoopwaarde van 40.000 dollar en weegt dik anderhalve kilo. Daarbij is hij ook gewapend met functionele rubberen banden.

Ford GT Gold

Natuurlijk zet je een dergelijk miniatuurmodel niet op de schoorsteenhaard. Dat is vragen om problemen. Dit is een statussymbool en een degelijke belegging. De goudprijs stijgt immers nog steeds en met de vrije val van de bitcoin munt is het zonder meer een stabiele belegging. Wel een jaloersmakende belegging. Dat dan weer wel. Die jaloerse blikken zouden je eigenlijk koud moeten laten. Jij hebt immers een auto van goud. Heb je vrienden die dat ook kunnen zeggen?

Aardig wat geld

Of het nu om een miniatuur auto gaat of niet: we hoeven niet te liegen over het feit dat €40.000 veel geld is. Je kunt er toch echt een aardige echte auto van kopen of een flinke collectie aan Whiskeys mee in huis slepen. Een luxe-vakantie of tien is overigens ook niet teveel gevraagd wanneer je deze centen gewoon lekker in je zak houdt. Maar iedere gek zijn gebrek en iedere man zijn hobby. We’re not here to judge!

Funda enorme villa te koop in Rotterdam

Over het kopen van auto’s gesproken: deze droomoccasion is ook te koop en we krijgen het er zacht gezegd heet van.

Reageer op artikel:
De ultieme droomauto: een Ford GT van puur goud
Sluiten