Jan
Jan Life 23 aug 2019

Dave Grohl haalt jongetje uit het publiek en de 5-jarige baas steelt de show

Ooit was er een elfjarige jongetje met de naam Aidan Fisher die de show stal met zijn gitaarkunsten tijdens een optreden van de metalband Steel Panther. Nu is het niet langer een uitzondering als bands of artiesten de fans uitnodigen op het podium om mee te spelen. Rihanna laat haar fans regelmatig meezingen en ook Josh Groban is er niet vies van. Het wordt een ander verhaal als je als vijfjarige dreumes het podium mag bestormen wanneer de favoriete band van je ouders optreedt. Het overkwam Taylor Hooper tijdens een Foo Fighters concert in Belfast. Voor het oog van 35.000 enthousiaste bezoekers stal hij de show en beleefde de dag van zijn leven.

De kans dat je als jonge fan ooit slechts enkele meters verwijderd bent van je idool is minimaal, laat staan dat je op het podium mag komen. Wanneer Dave Grohl je dan uitnodigt is weigeren geen optie, zeker niet als je net vijf jaar bent. De kleine Taylor Hooper deed dat dus en viel niet alleen op vanwege zijn leeftijd, maar vooral vanwege de enorme oorbeschermers en de zelfgemaakte posters van de band.

Foo Fighters als inspiratiebron bij de opvoeding

Dat Taylor een prima (muzikale) opvoeding heeft genoten is duidelijk. Al voor hij was geboren waren zijn ouders fan van Nirvana en drummer Dave Grohl. Wat doe je dan als kleine dreumes, juist, dan neem je die muzieksmaak over. Daar is dus helemaal niets mis mee. Dat de liefde voor de muziek in de familie Hooper duidelijk aanwezig is blijkt wel uit het feit dat de kleine Taylor is vernoemd naar de drummer van de band, Taylor Hawkins.

Check hieronder hoe de klein man helemaal los ging:

Trotse moeder

Dat de ouders trots zijn op hun zoon en zijn podiumdebuut zal niemand vreemd in de oren klinken. “People kept encouraging us to go towards the front. Dave Grohl spotted [the poster] and read out what it said – that Taylor was five and this was his first concert. The crowd then started shouting ‘up on stage’. Dave said ‘bring the wee dude up here’. That’s exactly what happened,” aldus de trotse moeder van de kleine Taylor.

Overigens is de interactie met de fans een regelmatig terugkerend fenomeen tijdens concerten van de Foo Fighters. Zo haalde Dave Grohl eerder al een tienjarig jongetje op het podium om Enter Sandman van Metallica te spelen.

FHM

Reageer op artikel:
Dave Grohl haalt jongetje uit het publiek en de 5-jarige baas steelt de show
Sluiten