Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 27 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Fly Free Smart: een fraaie caféracer met een elektrische motor

Een beetje natuurliefhebber wil graag genieten van een mooie groene omgeving. Een flink wat decibel producerende tweewieler die dan ook nog eens behoorlijk wat uitlaatgassen produceert, dat is nou niet echt het beeld wat past bij ‘respect voor de natuur’. Toch kan een motorrit door de groene omgeving heel respectvol zijn, bijvoorbeeld op een Fly Free Smart elektrische motor.

Hoe ideaal zou het zijn om de Utrechtse heuvelrug te gaan verkennen op je eigen e-motor. De futuristische look combineren met al het moois wat ons land te bieden heeft. Bovendien is het rijden op een goede elektrische fiets leuk, het echte gevoel van vrijheid krijg je pas op een motor.

65 km/u of liever iets harder op deze elektrische motor?

De Fly Free Smart is niet zo maar een elektrische motor. Zo is deze verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Voor de sporadische motorrijder is er  de basic versie, het instapmodel. Je haalt daarmee een aangename snelheid van 65 kilometer per uur. Ruim voldoende om er de vaart in te houden en toch van de natuur te genieten. Met een bereik van 80 kilometer is deze uitvoering dan ook zeker geschikt voor relatief korte ritjes.

Heb je behoefte aan wat meer uithoudingsvermogen en meer snelheid, dan is de luxe versie wellicht meer jouw ding. Deze uitgebreide uitvoering heeft een maximum snelheid van 80 kilometer per uur en de accu laat je rustig 160 kilometer afleggen, ruim voldoende om er lekker mee los te gaan. Heb wel een beetje geduld met het opladen, het duurt ruim 8 uur om een batterij op te laden. Daarnaast is het te hopen dat je beschikt over twee vrije stopcontacten, de luxe uitvoering maakt namelijk gebruik van een systeem met twee accu’s.

Alleen te koop in Californië

De Fly Free Smart heeft nog een klein ander nadeel: voorlopig is de elektrische motor met de markante 80’s look, alleen te koop in Californië. Wellicht komen ze hier ooit beschikbaar, maar voorlopig moeten we even genieten van de prachtige foto’s.

Fly free smart elektrische motor
Fly free smart elektrische motor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fly Free Smart: een fraaie caféracer met een elektrische motor
Sluiten