Floyd Mayweather denkt serieus na over debuut in de UFC

Na het grote gevecht tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather waren alle ogen gericht op Ier. Gaat hij door met boksen, keert hij terug naar de UFC en tegen wie zou hij dan gaan vechten?. Ondertussen besteedde niemand meer aandacht aan de winnaar van het duel. We gingen er allemaal vanuit dat de inmiddels 40-jarige ‘Money’ Mayweather wel met pensioen zou gaan. Nou, niet dus!

De steenrijke bokser verloor nog nooit in de ring en nam afscheid van de sport met vijftig overwinning. Iemand met zijn record verdient het om met pensioen te gaan en te genieten van zijn prijzengeld. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want Floyd Mayweather denk na over een terugkeer in de vechtsport. De onverslaanbare bokser heeft naar eigen zeggen namelijk een aanbod gekregen van de UFC waar je eigenlijk geen “nee” tegen kunt zeggen.

Vier gevechten één miljard dollar

In een live stream via Instagram liet hij dit weten aan zijn fans. Het zou gaan om niet één, maar vier gevechten. In welke gewichtsklasse en wie de tegenstanders zouden zijn, is nog niets bekend. Wat Floyd wel vertelde is hoeveel deze overstap naar MMA hem zou gaan opleveren, namelijk maar liefste één miljard dollar. Zelf Conor McGregor kan niet tippen aan dit bedrag.

Of Floyd Mayweather ingaat op dit aanbod is natuurlijk nog maar de vraag. De koning van de boksring is niet de jongste meer en heeft geen ervaring in MMA. Er zijn genoeg jonge boksers en zelfs kickboksers die na een jaar intens trainen alsnog gesloopt werden in de octagon. Natuurlijk is Floyd ongekend getalenteerd, maar deze overstap is gelijk aan Hamilton die naar de MotoGP zou gaan. Natuurlijk kent hij de circuits en weet hij precies waar de apex ligt, maar het voertuig is compleet anders.

Alles voor de poen

Daarnaast is ook de vechtstijl van Floyd Mayweather niet bepaald geschikt voor de UFC. Zijn specialiteit is ontwijken en het uitputten van zijn tegenstander. Dit kan prima in een bokswedstrijd die twaalf rondes duurt. Kijk maar naar hoe hij Conor McGregor wist te slopen. De Ier verloor namelijk omdat hij moe was, niet omdat Floyd hem het licht uit de ogen sloeg. In de UFC zijn de wedstrijden een stuk korter en dus kan Floyd geen gebruik gaan maken van zijn belangrijkste kwaliteiten.

Als je zo alle feiten op een rijtje zet, kun je bijna niet voorstellen dat dit echt gaat gebeuren. Maar dat dachten we ook over Conor McGregor die zou gaan boksen. Floyd Mayweather heeft ooit gezegd dat hij de Ier ook kan verslaan in de octagon en dat hij de grootste atleet aller tijden is. Deze man wil simpelweg de beste zijn, maar ook de rijkste. Geld is misschien wel zijn grootste drijfveer. In dat opzicht kan het maar zo gaan gebeuren dat hij akkoord gaat.

McGregor vs Mayweather part 2

Het kan dus nog alle kanten op, maar wij hopen natuurlijk dat hij een krabbel gaat zetten onder dit lucratieve voorstel. Want het zou natuurlijk geweldig zijn als Conor ‘The Notorious’ McGregor en Floyd ‘Money’ Mayweather het nog een keer tegen elkaar op gaan nemen.

Reageer op artikel:
Floyd Mayweather denkt serieus na over debuut in de UFC
Sluiten