Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 7 dec 2020

Floyd Mayweather bevestigt gevecht tegen opmerkelijke tegenstander

Met vijftig overwinningen en geen enkele nederlaag is Floyd Mayweather zonder enige twijfel één van de beste boksers ooit. En hoewel hij officieel met pensioen is, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Net als in 2018 gaat de onverslaanbare bokser opnieuw de ring in voor een op papier ‘vriendschappelijke’ wedstrijd. Zijn tegenstander is ditmaal YouTuber Logan Paul.

Dit heeft Floyd Mayweather zelf bekendgemaakt via Instagram. Hij deelde een video waarin wordt aangekondigd dat hij op 20 februari 2021 tegenover Logan Paul zal staan. Een verrassende tegenstander. Paul is namelijk YouTuber van beroep en heeft als bokser weinig ervaring. Wel heeft hij een leeftijdsvoordeel. Met zijn 25-jaar is Logan Paul namelijk achttien jaar jonger dan Floyd Mayweather.

Floyd Mayweather neemt het op tegen YouTuber

Het verschil in leeftijd is dus flink, maar het verschil in ervaring is veel groter. Floyd Mayweather heeft vijftig officiële gevechten op zijn naam staan. Deze won hij allemaal. Zijn laatste gevecht dat op televisie te zien was, ging tussen hem en de Japanse kickboxer Tenshin Nasukawa. Dit was een oefenpartijtje die de veelvoudig kampioen eenvoudig won.

Opponent Logan Paul heeft slechts één officieel gevecht achter zijn naam staan. Dit was tegen mede-Youtuber KSI en eindigde in een nederlaag voor Paul. Ondanks dat Floyd Mayweather inmiddels 43 is, heeft hij dus weinig te vrezen van deze man. Het gevecht lijkt dan ook niet zozeer bedoeld voor liefhebbers van boksen, maar om de portemonnee van beide heren te spekken.

Het draait allemaal om geld

Floyd Mayweather vs Logan Paul is een pay-per-view gevecht. De eerste miljoen klanten betalen 24,99 dollar. Iedereen die daarna komt betaalt 69,99 dollar. Gezien de enorme fanschare die beide heren hebben, is de verwachting dat er massaal gekeken gaat worden. Een groot deel van de inkomsten, zal verdwijnen in de zakken van Mayweather en Paul.

Het is voor beiden overigens niet de eerste keer dat ze flink cashen. Met zijn gevecht tegen KSI wist Logan Paul een aantal miljoen binnen te halen. Niet slecht voor je eerst en tot nu toe enige officiële gevecht, maar het is wisselgeld in vergelijking met Floyd Mayweather. Hij is nog steeds de absolute recordhouder. Naar verluidt ontving Mayweather namelijk 300 miljoen dollar voor zijn overwinning op UFC-ster Conor McGregor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Floyd Mayweather bevestigt gevecht tegen opmerkelijke tegenstander
Sluiten