Fitbit Versa Lite review: de betaalbare smartwatch die je helpt om gezond te blijven

Als je op zoek bent naar een smartwatch, valt er tegenwoordig genoeg te kiezen. Bijna alle grote fabrikanten van smartphones en horlogemakers hebben wel een slimme klok in hun assortiment, maar zij zijn niet de enige. Ook Fitbit, bekend van de activity trackers, heeft zich al meerdere malen gewaagd aan een smartwatch. Met succes en nu is het aan de Fitbit Versa Lite om die succesvolle reeks voort te zetten.

De Lite versie is de nieuwste telg in de Versa familie. Zoals de naam al suggereert is dit een “light” versie van de gewone Versa en de Versa special edition. Deze Lite versie kost je 159,95 euro en is daarmee veertig euro goedkoper dan de gewone Versa. Toch doet hij niet veel onder voor zijn completere broer. Alle functies die je nodig hebt, zijn namelijk gewoon aanwezig.

Stijlvol en compleet

Stappenteller, slaap tracker, hartslagmeter, berichten notificaties en ga zo maar door. Ondanks zijn relatief lage prijs is de Fitbit Versa Lite een heel compleet en vooral stijlvol horloge. Smartwatches hebben nog wel eens de neiging om groot en op een storende manier opvallend te zijn. Dat is niet het geval bij de Fitbit Versa Lite. Deze is simpel op een positieve manier. Niet te opvallend (tenzij je de Mulberry of Marina kleur neemt natuurlijk) en daardoor juist heel stijlvol en clean.

De Versa Lite is dus absoluut niet lomp of zwaar en dat is natuurlijk met een reden. Fitbit is van origine een bedrijf dat activity trackers maakt en dus gericht is op sporten. Dan wil je niet met een enorm gewicht aan je pols lopen. Fitbit weet dat als geen ander en dus blinkt ook de Versa Lite uit in draagcomfort. Dat is prettig bij het sporten, maar ook bij dagelijks gebruik. Je merkt namelijk bijna niet dat je hem om hebt.

Licht, comfortabel en stijlvol. Je zou dan zeggen dat ze ergens op bespaard moeten hebben, maar dat is niet het geval. De Fitbit Vers Lite heeft namelijk verrassend veel functies en mogelijkheden. Zo herkent hij meer dan vijftien verschillende workouts, herinnert hij je eraan dat je moet sporten, kun je het weer bekijken, Spotify beheren en meer.

Kleine minpunten wegen niet op tegen alle voordelen

Daarbovenop komt ook nog de extra functionaliteit van de app. Deze kun je gebruiken om calorieën te tellen, bij te houden hoeveel water je gedronken hebt en je slaappatroon analyseren. Fitbit maakt je bewust van je levensstijl en dat is belangrijk om te weten als je gezond wilt blijven.

Dit alles voor een relatief lage prijs maakt de Fitbit Versa Lite een uitstekende smartwatch. De Versa Lite doet wat je mag verwachten van een smartwatch en ziet er ook nog eens goed uit. De Lite versie doet dan ook weinig onder voor de gewone Versa. De enige functies die ontbreken zijn draadloos betalen, on-screen workouts, het bijhouden van hoeveel verdiepingen je opgeklommen bent en de zwem tracker. Je kunt overigens wel gewoon zwemmen met je Fitbit Vers Lite, want hij is tot 50 meter waterdicht.

Minder enthousiast zijn we over de oplader. Dit is een grote knijper waar je de Versa in klikt. Dat idee werkt, maar maakt de lader wel een stuk groter en is ook niet universeel. Je kunt dus alleen deze oplader gebruiken om het horloge mee op te laden. Dat is vervelend als je de lader een keer vergeet of kwijtraakt, want je hebt dan geen alternatief. Gelukkig is de batterijduur ruim vier dagen, dus heel vaak hoef je de lader niet te gebruiken.

De Fitbit Versa Lite: heel veel smartwatch voor weinig geld

Dit alles bij elkaar maakt de Fitbit Versa Lite een prima smartwatch voor de gemiddelde gebruiker. Alle functionaliteiten die je nodig hebt zijn aanwezig en hij ziet er ook nog eens goed uit, maar het is vooral de prijs die het ‘em doet. Voor een scherpe prijs krijg je gewoon heel veel smartwatch en dat is zeker een compliment waard.

Meer weten over de Fitbit Versa Lite of er meteen eentje bestellen? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Fitbit Versa Lite review: de betaalbare smartwatch die je helpt om gezond te blijven
Sluiten