Frank Reinbergen
Frank Reinbergen | LinkedIn Wheels 6 januari 2020

Fisker Ocean gepresenteerd: een betaalbare en pijlsnelle elektrische SUV

Het Amerikaanse bedrijf Fisker gaat met de trend mee en presenteert een volledig elektrische SUV. Met veel indrukwekkende cijfers moet de Fisker Ocean een succes worden. Zo accelereert de SUV in 2,9 seconden naar de 100 kilometer per uur en heeft de Ocean een actieradius van 482 kilometer.

Opvallend betaalbare elektrische SUV

Indrukwekkende cijfers maar misschien wel het meest opvallend is de scherpe prijs. De Fisker Ocean kost omgerekend zo’n 34.000 euro. En daar krijg je een hoop voor terug. Een flinke actieradius, veel vermogen en aan luxe geen gebrek. In het interieur vinden we twee schermen en op het dak ligt een zonnepaneel. De Ocean beschikt optioneel over twee elektromotoren; een op de voor- en een op de achteras, en is daarmee vierwielaangedreven.

fisker ocean, elektrische suv, zonnepanelen
(Afbeelding: Fisker Ocean)

Presentatie Fisker Ocean tijdens CES

Vandaag is de Fisker Ocean gepresenteerd door Henrik Fisker zelf, tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas. Helaas is na deze presentatie nog niet alles duidelijk. Zo is de actieradius bekend, maar niet de methode die gebruikt is om dit te meten. Essentieel, want de ene methode is een stuk realistischer dan de andere. Zo is de WLTP-methode strenger en daarmee meer waarheidsgetrouw dan de verouderde NEDC-methode. Uit hoeveel kWh de accu bestaat, is ook nog vaag. Volgens Fisker komt er een accupakket van ‘ongeveer’ 80 kWh in. Naast de sprinttijd naar de 100 kilometer per uur is ook het vermogen die de Ocean moet gaan leveren nog onbekend.

(Afbeelding: Fisker Ocean)

Abonnement op de elektrische auto

Naast een abonnement op Netflix, Spotify en je telefoon kun je ook een abonnement op deze elektrische auto nemen. Wie geen 34.000 euro wil neerleggen voor de Fisker Ocean krijgt een unieke mogelijkheid. Je kunt een abonnement voor 379 dollar per maand afsluiten bij het Amerikaanse bedrijf. Je betaalt dan 2.999 dollar starttarief en vanaf dat moment kan je maandelijks opzeggen. Wie een Fisker Ocean wil rijden moet nog even wachten. Fisker wil in de Verenigde staten, China en Europa productiefaciliteiten realiseren, zodat de verkoop in 2021 kan beginnen. Lees hier meer over de auto.

fisker ocean, elektrische suv, zonnepanelen
(Afbeelding: Fisker)

? Check ook: 7 elektrische auto’s die in 2020 de automarkt gaan veranderen

Autovisie

Reageer op artikel:
Fisker Ocean gepresenteerd: een betaalbare en pijlsnelle elektrische SUV
Sluiten