Fisker onthult elektrische SUV met zonnepanelen: de Fisker Ocean

Het Amerikaanse bedrijf Fisker komt met een elektrische SUV. Fisker laat de eerste afbeeldingen, afmetingen en specificaties los over het model dat begin januari geïntroduceerd wordt. Dit is wat we nu al weten over de nieuwe Fisker Ocean met zonnepanelen op het dak.

Faillissement

We kennen de naam Fisker al van de Karma, een hybride sportwagen die opviel door de zonnepanelen die op het dak gemonteerd waren. De vierdeurs sedan had het uiterlijk van een sportieve lage coupé en was daarom echt een lust voor het oog. De hybride techniek maakte de Fisker Karma een van de eerste hybride sportauto’s en de Amerikaans autobouwer was hiermee zijn tijd ver vooruit. Ondanks het stijlvolle design sloeg de Karma niet aan en ging het bedrijf failliet.

In 2016 werd het bedrijf opnieuw opgericht en ontwerper Henrik Fisker is de CEO. De Amerikanen brengen nu een elektrische SUV op de markt. Deze Fisker Ocean krijgt een indrukwekkend accupakket van 80 kWh en zou daarmee een actieradius van ruim 400 kilometer moeten halen.

Fisker Ocean, een elektrische SUV met zonnepanelen

Het bedrijf laat weten dat de Fisker Ocean een typisch Amerikaanse auto is wat ruimte betreft. De Ocean is 4,64 meter lang en heeft veel ruimte in het interieur. Opvallend is dat er onder de motorkap, waar zich geen motor bevindt, geen bagageruimte is. Deze ruimte wordt gevuld met techniek en dus is er geen opslagruimte. Net als de Karma krijgt de Ocean van Fisker zonnepanelen op het dak die de accu tijdens het rijden bij kunnen opladen. De Fisker Ocean wordt een auto voor de duurzame rijder. Zo wordt het interieur van de elektrische SUV afgewerkt met ecologisch verantwoorde materialen.

fisker ocean, elektrische suv, zonnepanelen
Bron: Fisker

Prijs

Je betaalt naar verwachting 40.000 dollar voor de Fisker Ocean, die eind 2021 in productie gaat. Het wordt een concurrent van de Tesla Model Y, die in Nederland 47.000 euro kost.

Bron: Fisker

? Check ook: Tesla Model S vs. Porsche Taycan: Top Gear zet ze tegenover elkaar

Reageer op artikel:
Fisker onthult elektrische SUV met zonnepanelen: de Fisker Ocean
Sluiten