Redactie
Redactie Cars 18 jun 2017

Fisker EMotion verslindt Tesla’s Model S en is binnen 9 minuten weer opgeladen

De Deense auto ontwerper Henrik Fisker is een grote naam in de industrie en was onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de BMW Z8 en de Aston Martin DB9. Fisker schudde de autowereld op met de aankondiging op Twitter dat hij zou werken aan een geheel elektrische auto: de Fisker EMotion. Deze zou een groter rijbereik hebben dan Tesla’s Model S en in slechts 9 minuten al opgeladen zijn.

Eind 2016 kregen we al een kleine tease van de Fisker EMotion, maar nu kunnen we de auto voor het eerst wat beter bekijken. Het elektrische monster straalt absolute kracht uit en lijkt op een roofdier, klaar om de weg te verslinden. De vloeiende lijnen van het dak en de voorkant worden gecombineerd met meer contrasterende strakke lijnen. De ramen aan de voor- en achterkant lijken in elkaar over te lopen, waardoor een strak vlak ontstaat dat de zachte rondingen accentueert.

Rijbereik van 640 km per uur en maximum snelheid van 260 km

Hoewel het uiterlijk al indrukwekkend is, gaat het natuurlijk om wat er onder de motorkap zit. Daar vinden we namelijk een geheel elektrische motor, welke voor een rijbereik van ruim 640 km zorgt. Dat is bijna 100 km meer dan de Tesla Model S. Daarnaast zal je met de EMotion een maximale snelheid van 260 km per uur kunnen racen.

Fisker EMotion laadt op in slechts 9 minuten

Nog belangrijker: de auto zou binnen 9 minuten opgeladen moeten zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gepatenteerde batterij technologie van onderzoekers aan de University of California Los Angeles (UCLA). Hierbij wordt niet gebruik gemaakt van de gangbare lithium-ion batterij, maar is gekozen van supercondensators van grafeen.

Plannen voor tweede auto voor de massa

De Fisker EMotion wordt uitgebracht door Fisker’s kersverse bedrijf Fisker Inc. De EMotion is bedoeld voor het meer luxe segment, maar het bedrijf wil ook auto’s uitbrengen voor de normale consument. Hoewel de EMotion ook de mogelijkheid heeft om zelfstandig te rijden, zal deze feature waarschijnlijk pas beschikbaar worden nadat hij bij de dealer te koop is.

Hoewel de Fisker EMotion klinkt als een beest dat Tesla zal gaan verslinden, is veiligheid natuurlijk ook belangrijk. En daar is Tesla wel meester in. Onlangs doken beelden op van de Telsa Model X crastests. Tesla verwacht de hoogste score van vijf sterren te behalen voor alle categorieën.

Dit artikel verscheen al eerder op WANT.

Reageer op artikel:
Fisker EMotion verslindt Tesla’s Model S en is binnen 9 minuten weer opgeladen
Sluiten