Redactie
Redactie Advertorial 28 aug 2017

Je idee pitchen terwijl je een slipcursus doet? Deze ondernemers lukt het (video)

Het was een lange rit, maar het eindpunt is gehaald: de winnaar van SEAT Pitch and Ride is bekend. Welke kersverse ondernemer gaat met tienduizend euro en een jaar lang rijden in een nieuwe SEAT Ibiza naar huis? Je checkt het in de onderstaande video.

De finalisten hadden het tijdens dit laatste onderdeel niet makkelijk, overigens. Hoewel ze zich veilig waanden bij Boris in de auto, veranderde dit idee toen coureur Bas Koeten ineens achter het stuur kroop om uitgebreid zijn slip-skills te tonen aan de deelnemers.

Zij moesten ondertussen gewoon hun pitch doen en kritische vragen beantwoorden. Dit alles terwijl een jury bestaande uit Onno Wittenberg (Manager Marketing & Communications SEAT) en Slaven Mandic (CEO Wayne Parker Kent, grootste online uitgever van Nederland) achter de schermen meekeken naar het gebeuren.

En de winnaar is…

Koen Brouwer met zijn Flowerplugs! Deze ondernemer bewijst hoe een zaadje in de vorm van een idee een heus oerwoud kan worden. Letterlijk! Het idee van Koen is simpel: de oordopjes die je gebruikt om je gehoor te beschermen tijdens festivals kun je aan het einde van de dag achterlaten in de natuur. De gebruikte oordopjes zijn biologisch afbreekbaar en bevatten plantenzaadjes naar eigen keuze. Na een dagje feesten doe je dus eigenlijk iets terug voor de natuur.

Jurylid Slaven Mandic over de uitslag: “Soms zijn het de kleine en simpele ideeën die echt impact kunnen maken. Flowerplugs valt binnen deze categorie. Koen Brouwer, de oprichter van Flowerplugs, heeft met zijn idee duidelijk gemaakt dat een maatschappelijk probleem ook op een leuke manier opgelost kan worden. Naast het goede idee vonden we ook de pitch erg overtuigend. Zelfs onder de lastige omstandigheden werd het idee helder en duidelijk overgebracht.”

Wat Koen nu precies gaat doen met zijn tienduizend euro, hoe hij tot het idee kwam en wat zijn visie is voor de toekomst? Je leest het volgende week in een uitgebreid interview. Meer info over Pitch and Ride vind je hier, de pitches van de overige vier finalisten kun je hier terugkijken.

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
Je idee pitchen terwijl je een slipcursus doet? Deze ondernemers lukt het (video)
Sluiten