Netflix filmtip: The Young Offenders (de Ierse New Kids)

De film, en nu ook tv-serie van The Young Offenders, lijkt wel afgekeken van de Nederlandse New Kids. Duik in de wereld van Jock en Connor, twee jonge, kansloze aso’s uit Cork. Hun over-de-top verhalen toveren gegarandeerd een lach op je gezicht. De film is uiteraard te vinden op Netflix.

De film

Als je Jack en Connor op straat tegenkomt, dan ga je met een grote boog om hen heen. De mannen zijn elkaars beste vriend en exacte kopie. Naar eigen zeggen verschillen ze veel, maar dat is voor de buitenwereld niet te zien. De mannen houden er een zogenoemde bromance relatie op na, wat er lichtelijk homo-erotisch uitziet. Ze wonen in Cork. Dit Noord Ierse plaatsje wordt in deze serie afgebeeld als de ultieme pauperstad, denk maar aan Maaskantje.

Jock is de zelfverzekerde jonge gast die op zich op een zeer jonge leeftijd al bij de losers van de samenleving mag plaatsen. Omdat de maatschappij hen uitkotst, spugen zij terug en beide mannen hebben schijt aan alles.

De filmcritici waren goed te spreken over de bizarre humor en sarcastische manier van storytelling. De film wordt goed ontvangen op IMDb en de tv-serie nog beter. Die krijgt een 8.1 en dat krijgen Ierse komedies zelden. Helaas is de serie nog niet te zien op Netflix, maar wij vermoeden dat hij snel op de streamingdienst zal staan. Ondertussen je jezelf vermaken met The Young Offenders film, die je overigens toch als eerste zou moeten zien. Check de trailer hieronder.

Schijt hebben aan alles

De makers van The Young Offenders nemen zichzelf vooral niet te serieus. De situaties slaan eigenlijk helemaal nergens op, maar dat maakt het zo leuk. Het is gortdroog en absurdistisch, maar dat weten de mannen zelf maar al te goed. Toch neemt dat niet weg dat de kwaliteit van de film dermate hoog is en wordt hij door sommigen vergeleken met klassiekers als Snatch en Trainspotting. Heb je dit weekend niets te doen? Dan kun je hier in ieder geval anderhalf uur mee vooruit.

Reageer op artikel:
Netflix filmtip: The Young Offenders (de Ierse New Kids)
Sluiten