9 ijzersterke films en series die nog deze maand op Netflix verschijnen

Het is halverwege september en dat betekent dat de zomer bijna ten einde is. Jammer, maar Netflix is hier om je te troosten. De streamingdienst blijft doorgaan met het lanceren van nieuwe films en series. Wij hebben de negen tofste titels die nog in september gaan verschijnen voor je op een rij gezet.

Een selectie maken was niet gemakkelijk, want Netflix heeft het tempo er goed inzitten. Praktische iedere dag verschijnen er nieuwe films en series op het platform. Van compleet nieuwe originals tot grote bioscoopfilms. Voor iedereen zit er wel wat tussen.

9 films en series die nog in september op Netflix verschijnen

1. Ratched

Netflix Original serie
Seizoen 1

Oudere lezers en filmliefhebbers zullen de naam Mildred Ratched ongetwijfeld kennen. De koude en harteloze zuster uit de filmklassieker One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Zij krijgt nu een eigen serie. In de Netflix Original Ratched zien we hoe Mildred zo geworden is. Van veelbelovende zuster tot harteloos monster.

Ratched verschijnt op 18 september

2. The American Barbecue Showdown

Netflix Original serie
Seizoen 1

Met de naderende herfst komt ook het einde van het barbecueseizoen in zicht, maar niet op Netflix. Daar vind je deze maand namelijk The American Barbecue Showdown. Een typische Amerikaanse kookwedstrijd, maar dan volledig gericht op barbecue. Perfect om alvast inspiratie op te doen voor volgend jaar.

The American Barbecue Showdown verschijnt op 18 september

3. Enola Holmes

Netflix Original film

Het verhaal van Sherlock Holmes kennen we inmiddels wel, maar toch weet Netflix een interessante nieuwe invalshoek te vinden. Ditmaal staat namelijk zijn zusje Enola in de schijnwerpers. Haar moeder is vermist en ze zet alles op alles om haar weer terug te vinden. Een veelbelovende Netflix film met een zeer sterke cast (Millie Bobby Brown, Henry Cavill en Sam Claflin).

Enola Holmes verschijnt op 23 september

4. The Chef Show

Netflix Original serie
Seizoen 4

Jon Favreau is terug! Niet in een nieuwe Spider-Man film of met The Mandalorian, maar met zijn hobbyproject The Chef Show. Hierin gaat hij met chef kok Roy Choi op zoek naar het beste eten en kookt hij zelf met vrienden. Ongecompliceerd en tot de rand gevuld met humor en lekker eten. Een absolute favoriet van de Manners redactie.

The Chef Show verschijnt op 24 september

5. Sneakerheads

Netflix Original serie
Seizoen 1

Ook aan sneaker fans wordt deze maand nog gedacht. Netflix komt namelijk met de serie Sneakerheads. Hierin volgen we een familieman die zijn liefde voor sneakers weer terugvindt nadat een vriend hem op een wel heel bijzonder paar wijst. Het duo begint vervolgens aan een doldwaze jacht op deze sneakers en ze zijn zeker niet de enige.

Sneakerheads verschijnt op 25 september

6. A Perfect Crime

Netflix Original serie
Seizoen 1

In 1991 werd de Duitse politicus Detlev Rohwedder neergeschoten in zijn eigen huis. Een moordaanslag die werd opgeëist door de rote armee fraktion, maar wie de trekker overhaalde bleef een mysterie. In de documentaire serie A Perfect Crime wordt deze opmerkelijke zaak, uit een zeer tumultueuze periode uit de Duitse geschiedenis, opnieuw onder de loep genomen.

A Perfect Crime verschijnt op 25 september

7. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Film

Voor alle Harry Potter film moet je op Amazon Prime zijn, maar Netflix is er wel in geslaagd om de nieuwste prequel binnen te halen. Dus als je zin hebt om de strijd tussen Perkamentus en Grindelwald opnieuw te kijken, dan weet je nu dat dit later deze maand kan op Netflix.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald verschijnt op 25 september

8. Whose Vote Counts

Netflix Original miniserie

De meeste stemmen gelden, behalve bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daar kun je met minder stemmen toch winnen (zo bewees Trump in 2016). Maar hoe is dat mogelijk? Je zult vast weten dat dit iets te maken heeft met staten en kiesmannen, maar hoe werkt het precies? In deze miniserie wordt dat uitgelegd.

Whose Vote Counts verschijnt op 25 september

9. Jumanji: The Next Level

Film

Jumanji: Welcome to the Jungle was een verrassend geslaagde remake van de klassieker met Robin Williams. Zeker geen Oscar materiaal, maar wel heel vermakelijk. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor het vervolg. Het is meer van hetzelfde, maar met precies genoeg aanpassingen om het fris en nieuw te laten voelen.

Jumanji: The Next Level verschijnt op 29 september

Netflix heeft grote plannen

Ondanks de pandemie blijft Netflix doorgaan met het uitbrengen van nieuwe films en series. CEO Reed Hastings onthulde onlangs de plannen voor 2021 en die zijn zeer indrukwekkend.

Reageer op artikel:
9 ijzersterke films en series die nog deze maand op Netflix verschijnen
Sluiten