Deze oorlogsfilm confronteert piraten die illegaal downloaden op slinkse wijze

Iets downloaden zonder daar netjes voor te betalen, hebben we allemaal wel een keer gedaan. Met behulp van torrents halen we bergen films, series, muziek en games binnen. Dankzij diensten als Netflix en Spotify is dat wel minder geworden, maar piraterij blijft een groot probleem. Nog steeds worden films massaal illegaal gedownload, maar wat kun je er tegen doen? Een film uit India heeft daar iets moois op gevonden.

Het gaat om Uri: The Surgical Strike. Deze oorlogsfilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en sinds een week te zien in de Indiase bioscopen. Daar wordt hij goed bezocht en ook de eerste reviews zijn best aardig, maar dat is niet waarom de film ook in andere landen opgepakt wordt. Dat heeft namelijk te maken met de briljante manier waarop de film illegale downloaders aanpakt.

Illegale downloaders worden geconfronteerd

Een man die dacht dat hij Uri: The Surgical Strike gedownload had, kwam voor een verrassing te staan, maar niet meteen. Het bestand leek in eerste instantie de volledige film te zijn. Ook toen hij begon met kijken was er nog niks aan de hand. De hoofdpersonen hebben een gesprek en alles lijkt normaal, maar dan verandert er iets. Langzaam maar zeker zeker gaat het gesprek over iets anders dan je zou verwachten, namelijk piraterij.

Zoals je hierboven kunt zien, richten de acteurs zich vervolgens tot de camera en leggen uit hoe illegaal downloaden de filmwereld beïnvloed. Ze spreken de kijker dus aan op zijn gedrag en verzoek hem vriendelijk om gewoon een bioscoopkaartje te kopen. De piraat in kwestie werd dus op heterdaad betrapt en geconfronteerd met de gevolgen. Hiermee gaan de bedenkers natuurlijk niet voorkomen dat de kijker de film alsnog gaat downloaden, maar het is een ludieke manier om hem te wijzen op zijn gedrag.

De vaakst illegaal gedownloade series

Dat illegaal downloaden nog steeds veelvuldig gebeurt, werd onlangs opnieuw duidelijk toen Torrentfreak bekend maakte welke series het vaakst op illegale wijze zijn binnengehaald. Voor het eerst in zeven jaar stond Game of Thrones eens niet bovenaan. Welke serie dan wel? Dat lees je hier.

Times Now News

Reageer op artikel:
Deze oorlogsfilm confronteert piraten die illegaal downloaden op slinkse wijze
Sluiten