Media 9 okt 2018 Thomas Aalderink

De nieuwe film van Eminem komt naar YouTube en de trailer is keihard

Van Eminem weten we dat hij een lekker potje kan rappen, maar inmiddels is hij wel meer dan alleen dat. De man, die eigenlijk Marshall Bruce Mathers III heet, zit tegenwoordig namelijk ook in de filmwereld. In 2017 produceerde hij de film Bodied. Deze werd vervolgens opgepakt door YouTube en daar gaat hij binnenkort verschijnen. Onlangs verscheen een nieuwe trailer en wij gaan serieus nadenken over een abonnement op YouTube Premium.

Bodied gaat namelijk niet naar de bioscoop komen, maar verschijnt alleen op het betaalde streaming platform van video-gigant YouTube. Zonde, want hier hadden we best voor naar de bioscoop gewild. Waarom? Nou, Bodied is een behoorlijke harde film die racisme niet uit te weg gaat. Waar iedereen tegenwoordig bang is om op iemands tenen te gaan staan, gaat de film van Eminem met gestrekt been de confrontatie aan.

Nieuwe film van Eminem

Bodied is namelijk een comedy/drama film over Adam Merkin. Hij is het beste te omschrijven als een blanke nerd, maar dan wel eentje met een goede gevoel voor rijm. Hierdoor belandt hij in de rapbattle-wereld en daar weet hij flink wat indruk te maken. In zo’n “gevecht” wordt keihard op de man gespeeld en vooral de afkomst van de tegenstanders wordt uitgelicht. De racistische grappen vliegen je dus om de oren.

Bodied Trailer : Bodied Official Red Band Trailer (2018) Comedy Movie HD | Movie Trailers 2018

Bodied Trailer : Bodied Official Red Band Trailer (2018) Comedy Movie HD | Movie Trailers 2018 Taglines: No Rules. No Respect. No Mercy. Copyright 2018 – NEON Release Date: 2 November 2018 (USA) Featuring: Calum Worthy, Jackie Long, Rory Uphold Genres: Comedy | Drama Storyline (Source – IMDB) A progressive graduate student finds success and sparks outrage when his interest in battle rap as a thesis subject becomes a competitive obsession.

De film is dus niet zo serieus als Eight Mile, met Eminem zelf in de hoofdrol, maar er is wel degelijk een serieuze ondertoon. Dit maakt Bodied niet alleen een vermakelijke film, maar ook eentje die inspeelt op actuele problemen. Een slimme keuze die de film al meerdere prijzen heeft opgeleverd. Zo won Bodied de Toronto International Film Festival People’s Choice Award: Midnight Madness en Fantastic Fest’s 2017 Audience Award.

Bodied op YouTube Red

De rechten voor Bodied werden dus opgepakt door YouTube. Zij gaan hem op 2 november aan het publiek tonen via hun streamingdienst YouTube Red. Omdat we in Nederland geen Red hebben, kun je Bodied hier kijken via YouTube Premium. Wil je precies weten hoe de betaalde dienst van YouTube in elkaar zit en of het de moeite waard is? Klik dan hier.

Complex

Reageer op artikel:
De nieuwe film van Eminem komt naar YouTube en de trailer is keihard
Sluiten