Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 20 mei 2020

Fila eert The Notorious B.I.G. met sneakers en kledinglijn

Fila brengt een ode aan The Notorious B.I.G. (21 mei 1972 – 9 maart 1997) met een streetwear-collectie, inclusief een paar vette sneakers. De collectie centreert zich rond zijn debuutalbum Ready to die.

Wie aan de hiphopstijl uit de jaren 90 denkt, ziet Christopher Wallace voor zich in een wijde broek en Coogi-trui. Kangol-petje op zijn hoofd, dikke ketting om zijn nek. Daarnaast was Fila een van de merken waarin hij vaak werd gezien. Als rapper ken je hem natuurlijk als The Notorious B.I.G. dan wel Biggie Smalls.

Fila x The Notorious B.I.G. sneakers

De blikvangers uit de nieuwe streatwear-collectie van Fila zijn de sneakers, die je geleverd krijgt in een schoenendoos met de album cover van Ready to die als omslag. Het model FILA Tennis 88 x Biggie komt uit in twee kleurcombinaties. Onze favoriet is de beige variant met een bovenlaag van suède.

Biggie x FILA Tennis 88, sneakers, the notorious big, ready to die
Biggie x FILA Tennis 88, sneakers, the notorious big, ready to die
Biggie x FILA Tennis 88, sneakers, the notorious big, ready to die

Op de tong van de sneakers zie je het iconische kroontje van The Notorious B.I.G., dat ook te zien is op de aangepaste platenhoes van Ready tot die. Je koopt de sneakers vanaf 21 mei voor 90 dollar.

Streetwear

Nog veel meer dan sneakers ging het bij de hiphopstijl in de jaren 90 om streetwear. Grote T-shirts, zonneklepjes, wijde broeken. Fila was onderdeel van de straatstijl en dat laat het merk op de website zien met deze foto van The Notorious B.I.G., waarop de collectie gebaseerd is.

biggie smalls, fila, ready to die
(Afbeelding: Fila)

Zowel het T-shirt als de zonneklep die Biggie draagt op de foto, komt terug in de collectie. De kleurcombinaties complementeren de sneakers. De zonneklep koop je voor 25 dollar en voor de T-shirts betaal je ook 25 dollar. Het gaat om een eenmalige collectie, dus je moet er snel bij zijn.

zonneklep, fila, the notorious big
t-shirt, biggie, fila
t-shirt, biggie smalls, ready to die

Ready to die

De Fila-collectie is een eerbetoon aan het debuutalbum Ready to die, dat in september 2019 al zijn 25-jarige jubileum vierde. Het album betekende direct de doorbraak van The Notorious B.I.G., die de plaat vier keer bekroond zag worden met platina. Met songs als Juicy, Big Poppa en One More Time

De sneakers, T-shirts en zonneklep uit de op de jaren 90 geïnspireerde collectie van Fila komen niet voor niets op 21 mei uit. The Notorious B.I.G. was op die dag 48 jaar oud geworden. Helaas werd Biggie op 9 maart 1997 doodgeschoten, nadat hij een afterparty van de Soul Train Music Awards in Los Angeles verliet. De moord op hem is tot op heden niet opgelost.

Check ook: DJ Maestro tipt jazzplaten voor Manners #3: hiphop in jazz

Reageer op artikel:
Fila eert The Notorious B.I.G. met sneakers en kledinglijn
Sluiten