FIFA cultheld Akinfenwa promoveert en geeft hilarisch interview

De beste speler in FIFA zal Adebayo Akinfenwa nooit worden, maar toch kent iedere fanatieke gamer zijn naam. De Britse aanvaller met Nigeriaanse roots is namelijk al jaren één van de sterkste spelers in FIFA. De 1,85 meter lange en 102 kilo zware spierbundel verwierf hierdoor een ware cultstatus. Deze week beleefde hij zijn grootste sportieve succes en gaf een heerlijk interview.

De inmiddels 38-jarige Adebayo Akinfenwa begon zijn carrière in de jeugd van Watford, maar maakte zijn professionele debuut in Litouwen. Na twee jaar bij FK Atlantas vertrok hij naar Barry Town in Wales. Vanuit daar begon hij zijn zwerftocht door de lagere divisies van Engeland. Bij iedere club maakte hij indruk met zijn imposante lijf en kreeg hij al snel de bijnaam: The Beast. Adebayo Akinfenwa werd de schrik van iedere verdediger in Engeland.

De sterkste speler in FIFA flikt het

Vooral in de League One en League Two, maar vanaf volgend seizoen ook in de Championship. Voor het eerst in zijn carrière is Adebayo Akinfenwa namelijk gepromoveerd naar het op één na hoogste niveau van Engeland. In een leeg Wembley won zijn huidige club Wycombe Wanderers in de play-offs van Oxford United. Het werd 2-1 en dat betekent dat zowel de club als Adebayo Akinfenwa voor het eerst naar de Championship promoveren. En dat leverde een heerlijk interview op:

En Jürgen Klopp heeft ook gereageerd:

De enorme blijdschap van Akinfenwa en zijn ploeggenoten is volledig terecht. Wycombe Wanderers balanceerde een paar jaar gelden nog op het rondje van de afgrond. Bijna degradeerde de club in 2014 naar de amateurs. Wycombe ontsnapte en begon onder leiding van manager Gareth Ainsworth aan de weg naar boven. Dat ging niet altijd gepaard met goed voetbal, maar wel met resultaten.

Akinfenwa naar de Championship

Mede door de coronacrisis haalde Wycombe de play-offs nipt. Niet alle clubs hadden evenveel wedstrijden gespeeld en dus werden de behaalde punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Dat was in het voordeel van Wycombe Wanderers. Vervolgens werden Fleetwood Town en Oxford United verslagen en is promotie een feit. Het is Adebayo Akinfenwa in ieder geval meer dan gegund.

Lees ook: 14 bizarre voetbalrecords die (waarschijnlijk) nooit meer verbroken gaan worden

Reageer op artikel:
FIFA cultheld Akinfenwa promoveert en geeft hilarisch interview
Sluiten