Je progressie in deze FIFA 21 gamemodi kun je (niet) meenemen naar de PS5

Vanaf deze week kunnen gamers aan de slag met FIFA 21. De populaire voetbalgame ligt nu in de winkels voor alle grote consoles, maar daar gaat het niet bij blijven. Later dit jaar komt FIFA 21 namelijk ook naar de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X. Als je de game nu koopt voor je huidige console kun je straks gratis overstappen naar het next-gen voetbalveld, maar er is wel een drempel.

Als je overstapt naar de next-gen versie van FIFA 21, kun je namelijk niet alles meenemen. Het is dus niet zo dat je op de PS5 verder kunt gaan waar je op de PlayStation 4 gebleven was. Alle progressie die je hebt gemaakt in de gamemodes Online Seasons, Co-Op Seasons, Career Mode en Pro Clubs kun je niet meenemen naar de PlayStation 5. Mocht je één of meerdere van deze modes fanatiek spelen, dan moet je er dus wel rekening mee houden dat je die voortgang kwijt bent.

Dit kun je wel meenemen in FIFA 21

FIFA 21-spelers die vooral FUT en Volta spelen, hebben een stuk minder te vrezen. Alle progressie die je hebt doorgemaakt in deze spelmodi kun je wel meenemen naar de PS5. De voetbalplaatjes verzamelaars onder ons kunnen dus met een gerust hart de PS4 versie van FIFA 21 kopen en vervolgens overstappen naar de PlayStation 5.

Op het gebrek aan progressie dat je kan meenemen na, valt er weinig aan te merken op het overstappen naar next-gen. EA heeft namelijk Dual Entitlement in het leven geroepen. Dit wil zeggen dat je FIFA 21 niet nog een keer hoeft te kopen als je eind dit jaar wil overstappen naar de PS5. Je kunt namelijk tot de lancering van FIFA 22 kosteloos upgraden. Dit geldt ook voor Xbox-gamers

Van de PS4 naar de PlayStation 5

Mocht je gebruik willen maken van Dual Entitlement, let dan wel op welke versie je koopt. Als je de fysieke PS4 versie van FIFA 21 in huis haalt, dan kun je alleen gratis overstappen wanneer je een ook voor een PlayStation 5 met schijflezer gaat. Ben je van plan om voor de discless PS5 Digital Edition te gaan, dan moet je FIFA 21 nu ook digitaal voor je PS4 kopen. Je kunt dus alleen gebruik maken van Dual Entitlement wanneer je van fysiek naar fysiek of van digital naar digital gaat.

Nog meer slecht nieuws: deze veelgevraagde feature is opnieuw afwezig…

Reageer op artikel:
Je progressie in deze FIFA 21 gamemodi kun je (niet) meenemen naar de PS5
Sluiten