FIFA 21 jat populaire gameplayfunctie uit bekende racegame

Eerder deze week verscheen de officiële gameplaytrailer van FIFA 21. Eindelijk kregen we te zien hoe de game er in de praktijk uit gaat zien, maar dat is niet alles. EA Sports gebruikt deze trailer vooral om te laten zien wat er verbeterd en nieuw is. En één van deze nieuwe toevoegingen deed ons wel heel erg denken aan een gameplayfunctie uit F1 2020 en andere racegames van Codemasters.

Bij deze nieuwe functie wordt tegen het einde aan van de trailer even kort stilgestaan. EA Sports noemt het ‘Gameplay Rewind’. Deze titel dekt de lading vrij aardig, want dat is precies wat je nu kunt doen in FIFA 21. Zoals je in de trailer hebt kunnen zien is het mogelijk om terug te spoelen. Zo krijg je een mogelijkheid om een gemiste kans alsnog binnen te schieten.

In de herkansing

Een bijzondere nieuwe gameplayfunctie in FIFA 21, maar wel eentje die sommige gamers bekend voor zal komen. Vooral als je racegames speelt, zul je vast wel eens van deze rewind functie gebruik maken. Je komt deze optie namelijk ook tegen in zo’n beetje alle racegames van Codemasters, zoals F1 2020. In die games kun je een crash of slechte bocht terugdraaien en jezelf een tweede (of derde, vierde, vijfde etc.) kans geven.

In F1 2020 ga je hiervoor via het menu naar de replay functie. Je kunt vervolgens zelf kiezen vanaf welk moment je het opnieuw wil proberen. Of dit bij FIFA 21 op dezelfde manier gaat werken is nog niet bekend. Wat we al wel weten is dat je de Gameplay Rewind alleen kunt gebruiken in de Kick-Off modus. Als je online speelt hoef je, net als in F1 2020, dus niet op een tweede kans te rekenen.

Meer gameplay verbeteringen in FIFA 21

Gameplay Rewind is overigens bij lange na niet het enige wat nieuw is in FIFA 21. Zo gaat het dribbelen op de schop en heb je meer controle over de loopacties van je teamgenoten. Misschien wel het belangrijkste is het ‘Natural Collision System’. Deze moet ervoor gaan zorgen dat speler realistischer reageren op botsingen en niet meer zo kolderiek over elkaar heen vallen.

Na Juventus verdwijnt nog een topclub

Er is voor voetbalfans dus genoeg om naar uit te kijken in FIFA 21, maar er gaat helaas ook wat verdwijnen. Na vorig jaar Juventus zal ook in FIFA 21 weer een topclub gaan verdwijnen. Welke dat is, lees je hier.

Reageer op artikel:
FIFA 21 jat populaire gameplayfunctie uit bekende racegame
Sluiten