FIFA 21: deze 5 nieuwe features en verbeteringen kun je verwachten

Voor voetbalfans is 2020 tot nu toe alles behalve een topjaar. Door de pandemie ging de stekker uit de eredivisie en rolde er geen bal meer in Europa. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. In de mooiste Europese voetbalcompetities wordt er weer tegen een lederen knikker getrapt en ook digitaal ziet de toekomst er rooskleurig uit. EA Sports heeft namelijk de eerste beelden van FIFA 21 naar buiten gebracht.

De trailer die EA Sports gisteravond onthulde, richt zich vooral op de next-genconsoles: De Playstation 5 en de Xbox Series X. Hoewel het geen gameplay is, zijn de beelden die we te zien kregen wel gemaakt met de in-game engine. FIFA 21 belooft wederom een schitterende game te worden, maar fans willen meer dan alleen mooie plaatjes.

Features en verbeteringen in FIFA 21

Een grafische update is het minste wat we mogen verwachten van EA Sports. Opgepoetste graphics alleen zijn voor veel spelers namelijk niet genoeg om de game in huis te halen. Gelukkig hebben ze bij EA Sports ook nog een aantal andere verbeteringen op de planning staan. Zo kun je deze 5 nieuwe features en verbeteringen verwachten in FIFA 21.

1. Force feedback moet voor meer beleving gaan zorgen

Een nieuwe console betekent meer rekenkracht, maar ook een nieuwe controller. Zo komt Playstation met de DualSense. Dit is grotendeels de controller die je zo goed kent, maar dan wel met de nodige verbeteringen. Een belangrijk onderdeel daarvan is haptic feedback. De trillingen in je PlayStation 5 controller zijn nog preciezer en gevarieerder.

EA Sports wil daar in FIFA 21 optimaal gebruik van gaan maken. Ieder schot, tackle, redding en trap ga je voelen. Op deze manier word je nog meer meegenomen in de game. Zo is een harde tackle nog intenser en voelt het nog beter wanneer je een bal vol op de pantoffel neemt

2. Meer menselijkheid en emotie

Hoe mooi de game er ook uitziet, er blijft een groot verschil met de werkelijkheid. Dat heeft vooral met de emoties van de spelers te maken. In de cutscenes (bijvoorbeeld na een overtreding of goal) komen de spelers tot leven, maar wanneer je aan het spelen bent is het een beetje een dode boel. Daar wil EA Sports wat aan gaan doen in FIFA 21.

De ontwikkelaar belooft namelijk meer detail op dit gebied. Zo zie je tussendoor spelers even hun shirt of scheenbeschermers weer goed doen. Ook zijn ze vocaler wanneer ze vrij staan. Daarnaast moet er meer interactie komen tussen ploeggenoten en tegenstanders. Denk aan een high five na een goede redding of gemene blik na een harde overtreding. Op deze manier komt FIFA 21 nog dichterbij het gevoel alsof je naar een echte wedstrijd zit te kijken.

3. Gratis upgrade naar FIFA 21 op de PlayStation 5 of Xbox Series X

FIFA 21 ligt vanaf 9 oktober in de winkel. Op die dag kunnen bezitters van een PlayStation 4 of Xbox One aan de slag met de game. De next-gen versie verschijnt wanneer de PlayStation 5 en de Xbox Series X later dit jaar in de winkel liggen. Gelukkig houdt EA Sports rekening met gamers die later dit jaar een nieuwe console willen kopen, maar al wel vanaf 9 oktober met FIFA 21 aan de slag willen.

Wanneer je FIFA 21 koopt voor de PlayStation 4 of Xbox One, dan krijg je een upgrade wanneer je de PlayStation 5 of Xbox Series X in huis haalt. EA noemt dit Dual Entitlement. Deze overstap naar de next gen versie is kosteloos en een groot deel van je progressie (waaronder Ultimate Team) kun je gewoon meenemen.

4. De Ultimate Edition is zeker de moeite waard

Zoals je inmiddels wel gewend bent komt EA Sports ook dit jaar weer met een Ultimate Edition. Je krijgt dan naast FIFA 21 een hele berg extra’s. Wanneer je deze versie pre-ordered kun je de game drie dagen eerder spelen dan wanneer je de gewone versie koopt. Daarnaast krijg je twaalf weken lang iedere week twee FUT Gold Packs, de FUT Ambassador Player Pick, Special Edition FUT shirts en nog veel meer.

5. Een verbeterde FIFA 21 Career Mode

Hoewel FUT enorm populair is, zijn er ook veel gamers die graag de Career Mode spelen. Helaas was er in FIFA 20 veel kritiek op deze modus. #FixCareerMode was zelf trending op Twitter. Dat wil EA natuurlijk niet nog een keer laten gebeuren. Daarom zal de Career Mode in FIFA 21 flink onder handen genomen worden. Dat EA Sports de Career Mode serieus neemt, blijkt ook uit één van de extra’s die je krijgt bij de Ultimate Edition van FIFA 21. Kopers van die versie krijgen namelijk een Career Mode Homegrown Talent.

VAR in FIFA 21?

Naast deze verbeteringen zal EA Sports ongetwijfeld nog veel meer nieuws in petto hebben. Misschien wel de VAR. De video assistent referee is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de sport, dus het zou toch wat vreemd aanvoelen als deze niet in de game zit. Toch heeft EA Sports hier nog niks over bekendgemaakt. Afwachten dus.

FIFA 21 is vanaf 9 oktober verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De verschijningsdatum van de PlayStation 5 en Xbox Series versies zijn nog niet bekend.

Reageer op artikel:
FIFA 21: deze 5 nieuwe features en verbeteringen kun je verwachten
Sluiten