Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 19 aug 2020

Sorry fans! Deze veelgevraagd feature is ook in FIFA 21 opnieuw afwezig

Over een kleine twee maanden kunnen we aan de slag met FIFA 21. De jaarlijkse voetbalgame heeft geen last van corona en dus zitten de digitale tribunes vol voor een lekker potje voetbal. Volgens EA Sports is het dit jaar zeker de moeite waard om de nieuwe FIFA in huis te halen. De game zit namelijk vol nieuwe features en verbeteringen. Helaas blijft één van de meest gevraagde opties nog steeds achterwege.

Ze hebben bij EA Sports echt hun best gedaan om met FIFA 21 een verfrissende en goede voetbalgame af te leveren, maar één beperking blijft toch wel een doorn in het oog. Ook de nieuwste versie van de game bevat namelijk geen cross-play. Je kunt dus niet op je PlayStation 4 tegen Xbox One gamers spelen of andersom.

Geen cross-play in FIFA 21

Ook is het niet mogelijk om tussen verschillende generaties consoles te spelen. Eind dit jaar zullen de PlayStation 5 en de Xbox Series X in de schappen staan. Mocht je FIFA 21 op één van deze consoles gaan spelen, dan kun je dus niet tegen je maten spelen die nog een PS4 of Xbox One hebben staan. Gelukkig kun je wel je FUT voortgang meenemen naar de nieuwe generatie consoles. Je hoeft dus niet helemaal opnieuw een team op te bouwen.

Hoewel er op beide consoles genoeg spelers zijn om tegen te spelen, is het toch een gemis dat cross-play er opnieuw niet gaat komen. Zo blijft het lijstje met games waarin Xbox en PlayStation bezitters wel tegen elkaar kunnen spelen behoorlijk karig. Eigenlijk zijn alleen Call of Duty: Modern Warfare (en Warzone), Fortnite, Rocket League en Minecraft de moeite waard. We hadden FIFA 21 daar graag ook tussen zien staan.

Genoeg redenen om de game wel te kopen

Hoewel FIFA 21 geen cross-play bevat, zijn er gelukkig nog genoeg andere reden om de game wel te kopen. EA Sports heeft een behoorlijk aantal dingen aangepakt en toegevoegd. Zo heeft de carrière een flinke upgrade gekregen en is ook de AI van je teamgenoten aangepakt. EA Sports kijkt zelfs verder dan het voetbalveld en heeft een populaire feature uit grote racegames overgenomen.

Er zijn dus genoeg redenen om FIFA 21 gewoon in huis te halen. Dat kan vanaf 9 oktober. Wil je de game al eerder kunnen spelen? Dan moet je deze versie in huis halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sorry fans! Deze veelgevraagd feature is ook in FIFA 21 opnieuw afwezig
Sluiten