Na Juventus vorig jaar gaat er ook in FIFA 21 opnieuw een topclub verdwijnen

Over ongeveer twee maanden is het weer zover: een nieuwe FIFA. Zoals we gewend zijn komt EA Sports ook dit jaar gewoon weer met een nieuwe voetbalgame. Net als andere jaren beloven de makers betere gameplay en een hele berg verbeteringen en nieuwe features. Helaas is er ook slecht nieuws. Net als vorig jaar, toen was het Juventus, gaat er ook in FIFA 21 weer een topclub verdwijnen.

FIFA was altijd de game met alle licenties. Waar je bij de grote concurrent Pro Evolution Soccer lange tijd genoegen moest nemen met Merseyside red en Merseyside blue kon je bij de game van EA Sports altijd genieten alle echte namen en logo’s. Helaas kwam daar vorig jaar verandering in. Hoewel alle spelersnamen gewoon in de game zaten, speelde Cristiano Ronaldo niet met Juventus op zijn shirt.

De club uit Turijn ging een exclusieve samenwerking aan met concurrent PES en dus moesten de makers van FIFA iets anders verzinnen. Het officiële logo, teamnaam, het shirt en het stadion verdwenen en Piemonte Calcio kwam in die plek. In FIFA 21 gaat hetzelfde gebeuren met nog een Italiaanse topclub. AS Roma zal namelijk niet te vinden zijn in FIFA 21.

Na Juventus verdwijnt ook AS Roma

Als je met de club van Justin Kluivert wil spelen, zul je op zoek moeten gaan naar Roma FC. Naast de naam zijn ook het logo, shirt en stadion aangepast in FIFA 21. Hoe deze eruit gaan zien is nog niet bekend, maar net als bij Juventus zal EA Sports proberen om zo dicht bij het echte werk te komen als wettelijk mogelijk is. Wat we al wel weten is dat het stadion is omgedoopt tot Stadion Olympik.

De makers van FIFA 21 garanderen dat de spelers van AS Roma sterk lijken en dat de namen gewoon kloppen. Ook zullen de wijzigingen geen invloed hebben op de Player Chemistry in de FIFA 21 Ultimate Team modus. Tijdens het spelen van de game zul je dus weinig gaan merken van de aanpassingen, behalve dat er visueel een aantal veranderingen zijn.

Nieuw in FIFA 21

Waarom AS Roma niet in volle glorie aanwezig is, wordt niet genoemd in het persbericht van EA Sports. De makers bedanken de club voor de jarenlange samenwerking, maar onthullen niet waarom deze scheiding plaatsvindt. Een klein smetje, maar verder lijkt het met FIFA 21 wel goed te gaan komen. Benieuwd? Check dan hier alvast vijf nieuwe features en verbeteringen die je kunt verwachten.

Reageer op artikel:
Na Juventus vorig jaar gaat er ook in FIFA 21 opnieuw een topclub verdwijnen
Sluiten