FIFA 18 – Voetbalgame weet nog altijd te boeien

Het is inmiddels twee maanden geleden dat FIFA 18 uit is gekomen. Destijds schreven we uiteraard een uitgebreide review over de game, waarin we ons enthousiasme uitspraken. Nu het iets rustiger in gameland is, vonden we het een goed idee om even terug te blikken op FIFA 18 en hoe het er nu voor staat.

Daarbij is het belangrijkste dat de game nog altijd leuk is. FIFA 18 is, net als zijn voorgangers, de ideale game om samen met vrienden te spelen. Zeker in de potjes 2 tegen 2, waarbij je goed moet samenspelen heb ik heel wat legendarische wedstrijden uit gevochten. Het grote voordeel daarbij is dat iedereen simpelweg FIFA 18 speelt. Je hoeft zodoende enkel je controls aan te passen en je kunt gaan!

Tegelijkertijd zijn er ook een aantal aanpassingen gedaan sinds de release. Zo is het bijvoorbeeld minder makkelijk om simpel door te passen. Als je wilt passen naar een speler die schuinachter je staat, dan moet je nu eerst je echt die kant op draaien en dan de pass versturen. Anders is de kans groot dat hij niet goed aankomt. Ook is de keeper iets functioneler gemaakt en is bij het verdedigen minder ruimte om alles handmatig te doen. De computer wil je hier helpen. Dat is voor de beginnende gamer ideaal, maar de ervaren spelers vinden het minder lekker.

FUT Champions

Naast de lol die je kunt hebben met FIFA 18 zelf, is er ook een competitief element aan de game in de vorm van de FUT Champions. De afgelopen maand hebben gamers elk weekend de tijd gehad om mee te doen aan de FIFA 18 Weekend League. Elk weekend moesten zijn 40 wedstrijden spelen en na 4 weken (dus 160 wedstrijden!!!) hebben zij zich kunnen kwalificeren voor de eerste FIFA 18 FUT Champions Cup. Per platform hebben de de 64 best scorende spelers per regio zich kunnen kwalificeren om het binnenkort tegen elkaar op te nemen.

De Nederlandse gamers lijken het daarbij goed te doen. Bij de PlayStation 4 zien we onder andere Tony Kok, Lev Vinken, Dani Hagebeuk, Bob van Uden, Bryan Hessing en Dani Visser bij de beste 64. Bij de Xbox One zien we enkel Emre Benli en Jan Willem Molendijk bij beste 64 staan. Veel van deze spelers doen ook mee in de eDivisie, waarin de spelers uitkomen voor hun club en met elkaar de strijd aan gaan. Opvallend daarbij is dat een aantal van de bovenstaande namen niet bij een club speelt, terwijl anderen die wel bij een club spelen niet in de buurt zijn gekomen van kwalificatie. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de Weekend League behoorlijk pittig is. In drie dagen tijd moet je in volle concentratie 40 wedstrijden spelen. Verlies je er twee in het weekend, wat geen eens een slechte score is, dan loop je al het risico om buiten de top te vallen. Tegelijkertijd moet je tussendoor ook nog flink spelen, omdat je geld wil verdienen om nieuwe spelers en pakjes van te kopen. Met andere woorden: het leven van een FIFA-prof gaat niet over rozen.

FIFA 18 Vetste goals

Dan iets luchtigs: een drietal video’s waarin een berg toffe FIFA 18-goals gemaakt worden. De eerste twee komen vanuit Electronic Arts zelf, die de beste goals per maand vormen. De laatste is een fijne compilatie aan goals die gemaakt zijn via vrije trappen.

WIN FIFA 18

Tot slot hebben we nog iets leuks. Hoewel de kans groot is dat je FIFA 18 al hebt, hebben wij de mogelijkheid gekregen om drie exemplaren van de game voor de PlayStation 4 weg te geven. Het enige dat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected], waarin je aangeeft kans te willen maken op deze toffe prijs. Vermeld daarbij voor het gemak ook je adresgegevens Vervolgens sturen wij de game op en kun je losgaan, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Succes!

Reageer op artikel:
FIFA 18 – Voetbalgame weet nog altijd te boeien
Sluiten