Het lijkt erop dat ‘FIFA 18’ eindelijk een goede carrièremodus krijgt

Redactie 11 aug 2017 Game

De FIFA-reeks wordt met elke release toffer en realistischer. Alleen: wie het liefst de carrièremodus speelt (zoals ondergetekende) kwam er nogal bekaaid vanaf. Dat moet met FIFA 18 eindelijk over zijn. Als manager wordt het in elk geval een stuk toffer, hopelijk als speler ook.

Carrièremodus bleef achter

Sinds online gamen voor iedereen met consoles ook toegankelijk is geworden, heeft FIFA steeds meer de nadruk op dit aspect gelegd. Begrijpelijk, maar niet iedereen vindt online gamen per se leuker dan de meer vertrouwde modi. Zo is de carrièremodus óók tof, behalve in FIFA. Terwijl diverse andere sportgames laten zien hoe gaaf een goed uitgewerkte carrièremodus kan zijn, bleef de voetbalgame achter.

Er is érg veel mis met de carrièremodus in FIFA. Vreemde teambeslissingen, oneerlijke verwachtingen, maffe transfers, maar vooral een compleet gebrek aan interactie en invloed. De ‘manager’ is vaak grilliger dan een vriendin met een ochtendhumeur. De ene pot ben je de held van het elftal, dan weer word je lukraak uit de selectie geknikkerd en neemt een obscure spits met een rating van 68 jouw positie over en bij je terugkeer mag je even drie keer op rij een 9 scoren en minimaal zes ballen erin trappen want anders lig je er wéér naast.

Hoopgevende beelden

Wat je zoekt in de carrièremodus van FIFA 18 is een stuk beleving; een betere simulatie van de werkelijkheid. Mogelijk gaat dat nu eindelijk gebeuren. Deze gelekte beelden laten in elk geval zien dat je als manager een veel realistischere modus voorgeschoteld krijgt. Hopelijk geldt dat als speler ook! Check deze beelden maar van de FIFA 18 carrièremodus: daar krijg je gegarandeerd zin van om de game te gaan spelen.

Reageer op artikel:
Het lijkt erop dat ‘FIFA 18’ eindelijk een goede carrièremodus krijgt
Sluiten