Nieuw fietsnetwerk rond Amsterdam belooft betere verbinding met natuur

Als je in Amsterdam woont, wil je de stad zo vaak mogelijk uit om de natuur op te zoeken, weten we uit eigen ervaring. Goed nieuws voor outdoorliefhebbers uit onze hoofdstad: het fietsnetwerk in de wijde omtrek rond Amsterdam wordt namelijk flink uitgebreid en aangekleed.

Miljoenen gereserveerd voor nieuw fietsnetwerk Amsterdam

Zo worden er worden nieuwe fietspaden aangelegd, bestaande routes worden opgeknapt en komen er nieuwe wegwijzers en goede verlichting. Bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam hebben dit vorige week met elkaar afgesproken. Tot en met 2020 is 30 miljoen euro gereserveerd voor de klus. Het netwerk van ‘metropolitane fietsroutes’ moet in 2025 klaar zijn.

Volgens de opstellers van het plan maakt het nieuwe netwerk het ook makkelijker om van de stad naar het vrije landschap te fietsen. Ideaal voor mountainbikers en racefietsers uit de Metropoolregio.

Op de e-bike naar het werk

Ook de opkomst van de e-bike speelt mee. Hierdoor nemen steeds meer mensen de fiets voor langere afstanden van stad naar stad, vooral voor hun werk. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er tienduizend van deze elektrische fietsen in ons land rondrijden.

De Metropoolregio is een samenwerking tussen Amsterdam en 32 omliggende gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio (waarin vijftien gemeenten samenwerken op gebied van verkeer en vervoer).

Reageer op artikel:
Nieuw fietsnetwerk rond Amsterdam belooft betere verbinding met natuur
Sluiten