’s Werelds eerste fiets gemaakt van whiskytonnen

Fietsfabrikant Renovo en het Schotse whiskyhuis Glenmorangie, hebben de handen ineen geslagen. Samen bouwden ze ’s werelds eerste fiets die compleet gemaakt is van het hardhout uit de whiskytonnen van Glenmorangie. Het resultaat is een robuuste en zeer stijlvolle fiets.

Zoals de Glenmorangie zacht en soepel door de mond rolt, heeft de fiets iets zachts en elegants in het design. Glenmorangie wordt al sinds 1843 geroemd om zijn whisky. De houtsoorten zijn van de hoogste kwaliteit. Dit bracht fietsfabrikant Renovo op het idee om de kwaliteit van Glenmorangie’s hardhouten vaten in een fiets te verwerken.

Een houten fiets

Renovo maakt uitsluitend houten fietsen. Toch is dit een heel speciaal project voor hen geweest. Deze houten vaten zijn uniek, er wordt namelijk maar twee keer whisky in opgeslagen. De vaten zijn daarom ook van ongekend hoge kwaliteit hardhout. Reden genoeg voor Renovo om hiermee aan de slag te gaan.

Handgemaakt vakmanschap

De fietsen zijn helaas moeilijk te verkrijgen. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat elke fiets met de hand wordt gemaakt en het maar liefst twintig uur duurt voor ‘ie klaar is. De prijs is daardoor niet mals: het kost je vijftienhonderd euro om er een te kunnen rijden. Meer info, vind je hier.

Reageer op artikel:
’s Werelds eerste fiets gemaakt van whiskytonnen
Sluiten