Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 25 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

De Fiat Multipla Max Verstappen-uitvoering is met afstand de lelijkste auto ooit

Denk je aan Max Verstappen, dan denk je al snel aan snelle wagens, geweldige inhaalmanoeuvres en stiekem droom je, net als veel Formule 1-fans van de allereerste wereldtitel voor de Nederlandse coureur. De kans dat je aan een gepimpte Fiat Multipla in een ‘Max Verstappen-uitvoering’ zult denken is minimaal. Toch is het verhaal van deze wagen in veel opzichten bijzonder.

Mission Impossible

Ooit was de Fiat Multipla benoemd tot lelijkste auto ooit. De uitvoering die we momenteel aantreffen op Marktplaats is echter heel anders dan de standaard Multipla. De auto komt uit 1999 en heeft er dus al een heel leven opzitten. Er staan welgeteld 225.000 kilometers op de teller en eigenaar Peter van Dijk uit het Limburgse Nuth hoopt er nog 1400 euro voor te krijgen. Uiteraard is onderhandelen een goede optie.

Fiat Multipla Max Verstappen-uitvoering

Leuk alternatief voor een Ferrari

“We hebben er in 2017 een rally mee gereden van Amsterdam naar Boedapest en de wagen daarna nog verhuurd. De auto bleek vooral populair onder middelbare scholieren voor hun examengala. Iedereen komt dan in een dikke Ferrari, dit is weer eens iets anders”, aldus Van Dijk die het tijd vindt om uit te kijken naar iets anders.

Fiat Multipla Max Verstappen-uitvoering

Marktplaats

De wagen heeft nog geen nieuw onderdak gevonden, maar dat kan snel veranderen. “We hebben al best veel reacties gekregen, maar er staat nog geen bezichtiging gepland”, aldus de eigenaar. Hoe serieus de reacties zijn, durft hij niet te zeggen. “Dat weet je natuurlijk nooit met Marktplaats.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
De Fiat Multipla Max Verstappen-uitvoering is met afstand de lelijkste auto ooit
Sluiten