Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 28 sep 2020

Van de Ferrari Omologata is maar één exemplaar gemaakt

Deze nieuwe Ferrari Omologata is geproduceerd in een gelimiteerde oplage van welgeteld één exemplaar. De exclusieve sportauto gaat naar een klant van wie de naam niet bekend wordt gemaakt.

De knalrode Ferrari Omologata is pas de tiende one-off (enige in zijn soort) binnen het V12-platform van de Italiaanse autobouwer.

Ferrari Omologata ‘one-off’

Een beetje liefhebber herkent de Ferrari 812 in deze unieke sportauto. Daar is de Omologata inderdaad op gebaseerd, maar op de voorruit en koplampen na zijn alle elementen en onderdelen net even iets anders. De auto is geïnspireerd op sciencefiction en moderne architectuur, zonder het race-erfgoed uit het oog te verliezen, zo is te lezen in een statement.

Ferrari Omologata, one-off, limited

Ronde curves en een golvend lijnenspel kenmerken de Ferrari Omologata. Het model dankt zijn kleur aan drie lagen Rosso Magma-lak (de kenmerkende kleur van de Italiaanse autobouwer) en heeft een nieuwe rode tint als accentkleur. Het interieur is overwegend zwart en heeft een paar blauwe en chromen accenten. Opvallend is de iconische F1-bridge in het midden.

V12-motor met 800 pk

Een 6.5 liter V12-motor met 800 pk en 690 Nm drijft de Ferrari Omologata aan. Afgaande op de 812 Superfast trekt deze auto in ongeveer 2,9 seconden op naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid zal rond de 340 kilometer per uur liggen.

Ferrari Omologata, one-off, limited
Ferrari Omologata, one-off, limited

Net als over de koper is er ook over de prijs weinig bekend. Ga gerust uit van meerdere miljoenen. Meer informatie over de unieke Ferrari Omologata lees je hier.

Hebben we je blij gemaakt met een dooie mus? Check dan deze gloednieuwe Portofino M. Deze Ferrari is de de geëvolueerde versie van de 2+ GT Spider. Het was de eerste sportauto die de Italianen presenteerden sinds het uitbreken van de pandemie. En voor tweedehands sportauto’s en andere occasions check je onze dagelijkse rubriek droom-occasion.

🚘 Check ook: De perdure Monza SP2 die Max Verstappen nu gebruikt als boodschappenauto

Reageer op artikel:
Van de Ferrari Omologata is maar één exemplaar gemaakt
Sluiten