Ferrari die 26 jaar op de bodem van het IJ lag krijgt rol in Netflix-serie

Netflix haalt niet alleen grote acteurs binnen, maar slaat nu ook letterlijk een legendarische auto aan de haak. Een Ferrari Mondial die begin dit jaar uit het Amsterdamse IJ werd gevist, krijgt namelijk een rol in een nieuwe Netflix-serie.

26 jaar lang lag deze ooit zo prachtige sportwagen op de bodem van het IJ. Zonde, en daarom haalde de Amsterdamse brandweer hem begin dit jaar weer boven water. Een unieke vangst waar veel verzamelaars wel interesse in hadden. Uiteindelijk was het Lowie Hoedt van autodemontagebedrijf de Ooyevaar die deze Ferrari Mondial kocht en vervolgens in contact kwam net Netflix.

Ferrari Mondial uit het IJ gevist

Daar zitten overigens wel een aantal stappen tussen. Lowie Hoedt kocht deze Ferrari vooral om hem te behoeden voor de sloop. Zijn plan was om het wrakstuk een passende plek te geven en nam contact op met dierentuin Artis. Hier hebben ze namelijk een Amsterdamse gracht-aquarium. Dit is één van de galerijen die is ingericht om bezoekers het onderwaterleven in de grachten te laten zien.

Dit zou natuurlijk een prachtige plek zijn voor deze Ferrari Mondial die zo lang op de bodem van het IJ lag. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Hoedt vertelt aan de Telegraaf dat Artis zijn auto niet kon overnemen, omdat bepaalde renovatieplannen door de crisis opgeschort zouden worden. “Jammer, want ik was zelf erg enthousiast over het idee,” aldus Lowie Hoedt.

Ferrari wrak krijgt tweede leven dankzij Netflix

Gelukkig zal de Ferrari Mondial toch nog te zien zijn voor het grote publiek. Het wrak krijgt namelijk een rol in een nieuwe Netflix-titel. Over deze nieuwe serie is nog maar weinig bekend. Het enige wat we weten is dat deze Netflix Original gaat over twee jongeren die in de jaren ‘80 flink verdienen met de exploitatie van 06-sekslijnen.

Netflix Ferrari Mondial
De Ferrari Mondial die 26 jaar lang op de bodem van het IJ lag. (Afbeelding: HMC)

Grote kans dat één van de jongeren in de serie een Ferrari koopt en deze vervolgens de gracht in rijdt. In dat geval is de cirkel weer helemaal rond, want het wrak heeft daadwerkelijk een crimineel verleden. De Ferrari Mondial in kwestie is namelijk gestolen en gekoppeld aan een misdrijf. Om die reden mag de auto ook nooit meer de weg op.

Verzamelaars staan in de rij

Deze auto opknappen heeft dus niet veel zin, want je mag er toch niet in rijden. Toch heeft Lowie al behoorlijk wat telefoontjes gehad van geïnteresseerde verzamelaars. Zij moeten geduld hebben, want het demonteren en uiteindelijk verkopen van de auto kan pas nadat de opnames zijn afgerond.

Het is voor Netflix te hopen dat deze auto voor minder problemen gaat zorgen dan de Porsche Taycan…

Reageer op artikel:
Ferrari die 26 jaar op de bodem van het IJ lag krijgt rol in Netflix-serie
Sluiten