Ferrari en Lamborghini tuner Novitec komt met de ultieme Tesla Model 3

Bij het tunen van auto’s denk je waarschijnlijk meteen aan opgepompte Nissan Skylines of uitgebouwde Golfjes, maar het kan ook anders. Neem bijvoorbeeld het Duitse Novitec. Zij nemen auto’s onder handen die op het eerste oog geen aanpassingen nodig hebben. Denk aan Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati en andere luxe merken. Toch slagen ze er keer op keer in om deze auto’s nog interessanter te maken en nu is ook de Tesla Model 3 aan de beurt.

Tesla maakt spraakmakende auto’s en dan hebben we het niet alleen over de elektrische aandrijving. Ook het uiterlijk van de bolides van Elon Musk maken nogal wat los. Zowel vanbinnen, als vanbuiten hebben Tesla’s hun eigen stijl. De Model 3 is daarop geen uitzondering. Mocht je fan zijn van deze look, maar het eigenlijk toch nog net iets te saai vinden, dan hebben we goed nieuws voor je. Novitec komt namelijk met de ultieme versie van de Tesla Model 3.

Novitec neemt de Tesla Model 3 onder handen

De Duitse tuner heeft met een paar aanpassingen de Model 3 een stuk aantrekkelijker gemaakt. Zo hebben ze de “budget” Tesla voorzien van een aerodynamisch pakket. Deze bodykit bestaat uit een spoiler onder de voorbumper, een diffuser voor de achterbumper, vleugeltjes op de achterklep en side-skirts. Hierdoor oogt hij een stuk sportiever, en daar blijft het ook bij. De aanpassingen hebben geen invloed op de prestaties of het rijgedrag en zijn er dus alleen voor de looks.

De Tesla Model 3 door Novitec (Bron: Novitec)

Een andere opvallende aanpassing die Novitec maakt, zijn de velgen. Er is gekozen voor 21 inch exemplaren van Vossen. Zoals je kunt zien zijn ze prachtig in het zwart. Is dat niet je kleur? Geen probleem, want je kunt ze ook nog in 71 andere kleuren krijgen. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen glimmend of geborsteld. Ook de auto zelf kun je in iedere gewenste kleur laten spuiten en heb je de keuze uit verschillende soorten afwerking. Op de foto’s zie je een Tesla Model 3 met zijdeglans.

Niet alleen voor het oog

Wil je ook verschil voelen achter het stuur, dan is dat mogelijk. Novitec biedt namelijk ook de mogelijkheid om de vering aan te passen. Dankzij een schroefset van KW kun je de Tesla Model 3 met 40 mm laten verlagen. Heb je veel drempels in de straat? Dan kun je ‘em met behulp van KW sportveren ook 30 mm dichter bij het asfalt brengen.

De Tesla Model 3 door Novitec (Bron: Novitec)
De Tesla Model 3 door Novitec (Bron: Novitec)

Tesla? Of toch een Audi e-tron?

Dus mocht je nog twijfelen over de aanschaf van een Tesla Model 3, dan kan deze upgrade van Novitec je misschien over de streep trekken. Wat dat gaat kosten is nog niet bekend. Wil je wel elektrisch rijden, maar heb je geen interesse in Tesla? Lees dan hier onze review van de Audi e-tron of hier wat we van de Jaguar I-PACE vinden.

Acquire Magazine

Reageer op artikel:
Ferrari en Lamborghini tuner Novitec komt met de ultieme Tesla Model 3
Sluiten