Ferrari debuteert met nieuwe wagen tijdens de Frankfurter Motor Show

Ferrari is de meester der sportwagens, dat is inmiddels niet meer te ontkennen. Daarom zijn wij blij dat we mogen aankondigen dat de Italiaanse fabrikant met een nieuw model komt. De Ferrari Portofino zal later deze maand zijn debuut maken tijdens de Frankfurt Motor Show.

De Portofino, vernoemd naar het Italiaanse vissersdorp aan de Riviera, is het nieuwste model in de line-up. De auto is bedoeld als de opvolger van de populaire, doch controversiële Ferrari California T. 

Ondanks het elegante design is deze wagen toch een ware krachtpatser. Uitgerust met de nieuwste V8 GT motor accelereert hij in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h. Dat is niet misselijk. Toch heeft de Portofino – net als zijn oudere broertje de California T – een sportief, maar vooral toegankelijke uitstraling. Ferrari wil namelijk graag laten zien dat deze auto voor dagelijks gebruik bedoeld is en rustte de Portofino daarom uit met een ruimere achterbank en grotere kofferbak. Ook het gewicht is aanzienlijk verlaagd.

Kritiek

Het design van de Portofino is gebaseerd op die van de California T, maar de fabrikant heeft geluisterd naar de kritiek. Ferrari noemt het dit model ook geen doorontwikkeling, maar liever een compleet nieuw model. Waar de California T werd bekritiseerd om zijn robuuste uiterlijk, heeft de Portofino een adembenemend elegant, strak en design.

In 2014 kreeg de California al een nieuw uiterlijk en waren zijn robuuste features wat zachter gemaakt. Dit design is helemaal doorgetrokken in de Portofino. Het harde klapdak en luxe interieur geven een sportief uiterlijk aan de wagen.

De Ferrari Portofino is vanaf zaterdag 16 september in het echt te bewonderen tijdens de Frankfurter Motor Show.

Reageer op artikel:
Ferrari debuteert met nieuwe wagen tijdens de Frankfurter Motor Show
Sluiten