Fernando Alonso keert terug bij Renault en dit is hoeveel hij gaat verdienen

Na de stoelendans van een aantal weken geleden bleef er één stoeltje leeg, namelijk die naast Ocon bij Renault. Zou Vettel gaan instappen? Of gaan de Fransen de talentvolle Guanyu Zhou een kans geven? Het werd geen van beiden, want na een lange zoektocht kwam het Formule 1 team van Renault toch weer uit bij de man die ze twee keer wereldkampioen wist te maken: Fernando Alonso.

Of dat de juist keuze is, moet nog maar blijken. Met zijn 38 jaar is de Spanjaard de op één na oudste coureur op de grid (alleen Raikkonen is ouder). Daarnaast is het inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat Fernando Alonso achter het stuur zat van een Formule 1 auto. Dit was toen nog bij het team van McLaren en dat was bepaald geen gelukkig huwelijk.

Renault trekt de portemonnee

Fernando Alonso nam in 2018 al vloekend afscheid van de Formule 1. Dat hadden zijn fans en hijzelf natuurlijk liever anders gezien. De voormalig wereldkampioen wil ongetwijfeld nog één keer laten zien tot wat hij in staat is in een Formule 1-auto. Renault gaat hem die kans geven, maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan.

Fernando Alonso keert voornamelijk om sportieve redenen terug bij Renault. Toch moet de Franse renstal wel gewoon de portemonnee gaan trekken. Wat de Spanjaard precies gaat verdienen is niet bekendgemaakt, maar RacingNews365 heeft van bronnen vernomen dat dit ongeveer 15 miljoen euro per jaar is.

Fernando Alonso direct bij de grootverdieners

Of Fernando Alonso op de baan aansluiting gaat vinden bij de top vragen we ons af, maar financieel is dit hem in ieder geval al gelukt. Op dit moment hebben alleen Hamilton, Vettel, Verstappen en Ricciardo een hoger salaris. Fernando Alonso tekent in ieder geval voor twee jaar en gaat dus minimaal 30 miljoen ophalen. Dit bedrag kan namelijk nog hoger uitvallen wanneer Alonso bepaalde prestaties behaald.

15 miljoen per jaar klinkt als een enorme investering, maar voor Renault is het juist een besparing. Op dit moment staat Daniel Ricciardo nog onder contract bij de Franse renstal en hij verdient een stuk meer. De Australiër mag ieder jaar zo’n 27,5 miljoen euro bijschrijven. Door Fernando Alonso op zijn plek te zetten, bespaart Renault dus ongeveer 12,5 miljoen euro per jaar. Ricciardo verhuist in 2021 naar McLaren

Lees ook: Max Verstappen na bizarre loonsverhoging bij grootverdieners Formule 1

RacingNews365

Reageer op artikel:
Fernando Alonso keert terug bij Renault en dit is hoeveel hij gaat verdienen
Sluiten