Fenomeen Haaland schittert tegen PSG en de reacties op Twitter zijn puur goud

Gisteravond werd er dan eindelijk weer afgetrapt in de Champions League. De Europese winterstop is ten einde en ondanks dat Ajax de stunt van vorig jaar niet kan herhalen, zijn er genoeg redenen om doordeweeks de televisie aan te zetten. Zo bleek ook gisteravond. Terwijl Liverpool zich in Spanje stuk beet op Atlético Madrid, liet Erling Braut Haaland opnieuw zien waarom hij één van de grootste talenten is van dit moment.

Voor de winterstop liet hij in het shirt van Red Bull Salzburg al regelmatig zien dat scoren bij hem in het bloed zit. Maar nu hij bij Dortmund zit, staat er echt geen maat meer op de jonge Noor. In de winterstop verhuisde hij naar Duitsland en paste zich moeiteloos aan op het spel en het niveau van de Bundesliga. Gisteravond ging Haaland weer een trapje omhoog en bewees ook tegen Paris Saint Germain dat hij potentiële wereldtop is.

Haaland blijft verbazen

In het eigen Signal Iduna Park maakte Dortmund een uitstekende indruk. De ploeg van Lucien Favre nam de touwtjes strak in handen en was vooral in de omschakeling levensgevaarlijk. Dat leverde lange tijd geen goals op, maar met nog dik 25 minuten te spelen scoorde Erling Braut Haaland de verdiende openingstreffer. In de kluts maakte de jonge Noor een echte spitsten goal. Niet mooi, wel effectief.

Lang kon het thuispubliek niet genieten van die voorsprong, want nog geen tien minuten later maakte Neymar op aangeven van Mbappé de gelijkmaker. Zo dacht Paris Saint Germain toch met een goed resultaat huiswaarts te keren, maar daar wilde Haaland niet aan meewerken. Direct vanaf na de aftrap sloeg het fenomeen opnieuw toe. Ditmaal was het wel een beauty. Erling Braut Haaland ramde de bal snoeihard vanaf randje zestien tegen de touwen.

Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting van het duel tussen Dortmund en Paris Saint Germain:

Twitter kan geen genoeg krijgen van Haaland

De ongelofelijke prestatie van Haaland is ook het internet niet ontgaan. Zo was de spits van Dortmund trending op Twitter en wij hebben de beste tweets voor je op een rij gezet. Van een ongekende sprint tot verrassend treffende look-a-likes en duizelingwekkende cijfers. Dit was de spectaculaire avond van Erling Braut Haaland.

De cijfers liegen er niet om

Haaland het sprintkanon

Bijzondere vergelijkingen

Haaland ?

Meer Champions League voetbal

Ook vanavond wordt er weer gespeeld in de Champions League. Om negen uur gaat Valencia op bezoek bij Atalanta en neemt Tottenham Hotspur het in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig.

Reageer op artikel:
Fenomeen Haaland schittert tegen PSG en de reacties op Twitter zijn puur goud
Sluiten