Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 2 juni 2020

Federer stoot Ronaldo van troon in top 10 best betaalde sporters

Roger Federer is door het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes uitgeroepen tot best betaalde sporter in 2020. Daarmee stoot hij Cristiano Ronaldo van de troon en blijft hij ook Lionel Messi voor.

Forbes heeft voor de top 10 best betaalde sporters niet alleen gekeken naar prijzengeld, maar ook naar reclame-inkomsten en sponsordeals. De bedragen die je ziet, zijn de geschatte totaalinkomen in 2020. Roger Federer zou dit jaar 106 miljoen dollar verdienen.

De nieuwe top 10 best betaalde sporters volgens Forbes

Vorig jaar stond Roger Federer nog vijfde op de lijst met best betaalde sporters ter wereld. Cristiano Ronaldo voerde destijds de lijst aan, gevolgd door Lionel Messi. Deze twee supervoetballers zijn nu naar respectievelijk plaats twee en drie gezakt. Bekijk de volledige top 10 hieronder.

1. Roger Federer – 106,3 miljoen dollar – tennis

Met tennis verdient Roger Federer niet bijzonder veel, maar met sponsorcontracten des te meer. Aan samenwerkingen met UNIQLO, Credit Suisse, Mercedes-Benz en nog tien andere grote merken verdient hij in 2020 alleen al 100 miljoen dollar. De rest verdient hij met start- en prijzengeld.

2. Cristiano Ronaldo – 105 miljoen dollar – voetbal

Voor het eerst sinds jaren staat Cristiano Ronaldo niet meer op nummer 1 in de top 10 best betaalde sporters, al scheelt het niet veel. Met voetballen verdient hij in 2020 volgens Forbes 60 miljoen dollar en de overige inkomsten worden geschat op 45 miljoen dollar. Denk daarbij aan merken als Nike, Altice, Herbalife en zijn eigen merk CR7.

3. Lionel Messi – 104 miljoen dollar – voetbal

Met voetbal verdient Lionel Messi in 2020 welgeteld 72 miljoen dollar, net iets meer dan Cristiano Ronaldo. De sponsorinkomsten liggen met 32 miljoen weer wat lager. Adidas, MasterCard en Pepsi zijn de grootste sponsoren van ’s werelds beste voetballer.

4. Neymar – 95,5 miljoen dollar – voetbal

5. LeBron James – 88,2 miljoen dollar – basketbal

6. Stephen Curry – 74,4 miljoen dollar – basketbal

7. Kevin Durant – 63,9 miljoen euro – basketbal

8. Tiger Woods – 62,3 miljoen dollar – golf

9. Kirk Cousins – 60,5 miljoen dollar – american football

10. Carson Wentz – 59,1 miljoen dollar – american football

Bekijk hier de top 100 best betaalde sporters ter wereld volgens Forbes.

Lees ook: Roger Federer krijgt RF-logo terug van Nike en nu kan Uniqlo zich uitleven

Reageer op artikel:
Federer stoot Ronaldo van troon in top 10 best betaalde sporters
Sluiten