Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 14 jul 2020

Frenkie de Jong presenteert nieuw FC Barcelona-shirt 20/21

Niet Lionel Messi, niet Gerard Pique, maar Frenkie de Jong is de eerste speler die je toelacht in een serie portretten van spelers in het nieuwe shirt van FC Barcelona. Dit is het tenue van Barça voor het bij voorbaat al bizarre voetbalseizoen 2020-2021.

Het is de periode dat voetbalclubs hun nieuwe shirts voor het seizoen 20/21 presenteren. Waar Inter met dit zigzag-patroon komend seizoen breekt met een traditie, keert FC Barcelona juist weer terug naar de traditionele strepen.

Frenkie de Jong presenteert FC Barcelona-shirt 20/21

Met een brede en kinderlijk blije grijns kijkt Frenkie de Jong je toe op Instagram in het nieuwe shirt. In een serie opmerkelijke portretten, waarbij Antoine Griezman meer wegheeft van een hobbit dan een profvoetballer, is de Nederlandse middenvelder het boegbeeld. Daarna volgen Lionel Messi, Gerard Pique, Sergio Busquets, Antoine Griezman en Sergio Roberto.

Het nieuwe shirt waarin FC Barcelona tijdens het seizoen 2020-2021 in gaat spelen, lijkt met de gele ronde hals op het thuisshirt uit het seizoen 2010-2011. Toen won Barça de Champions League-finale met 3-1 van Manchester United. Laat het een voorbode zijn, zouden we zeggen, al achten we de kans klein dat het rommelige FC Barcelona van nu in staat is om het komende seizoen te domineren.

Nu al te koop bij Nike

Het nieuwe shirt van FC Barcelona, volledig gemaakt van duurzame materialen, is al te koop in de Nederlandse webshop van Nike. Je betaalt 139,95 euro. Mocht je ook nog het rugnummer en de naam van Frenkie de Jong achterop willen hebben, dan betaal je 154,99 euro. Schandalig bedragen natuurlijk, maar goed.

De afgelopen weken stond Frenkie de Jong langs de kant vanwege een kuitblessure, maar een rentree in de hoofdmacht van FC Barcelona lonkt. Hij is sowieso op tijd fit voor de belangrijke return in de Champions League tegen Napoli, maar volgens Diario Sport staat hij komende donderdag al in de basis tegen Osasuna.

Check ook de reacties op het nieuwe shirt waarin Ajax het komende seizoen zijn uitwedstrijden speelt.

Reageer op artikel:
Frenkie de Jong presenteert nieuw FC Barcelona-shirt 20/21
Sluiten