Tip van redactie #2: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Marcella

16 afleveringen, 2 seizoenen
IMDb: 7.5
(3/5 sterren)

Hollywood claimt in de regel het gros van de aandacht op, maar onderschat de Britten niet. De duistere thrillers uit het land zijn van het allerhoogste niveau. En toch weten de Amerikanen weer keihard te scoren met The Sinner, waardoor het vergelijkbare Marcella de underdog positie inneemt.

Toegegeven: Marcella (tweede seizoen) is een tikkie minder origineel en een percentage of vijftien minder sensationeel. Dat is naar mijn beleving eerder een voordeel dan een juk. Marcella is realistisch en voorzien van een heerlijk rauw sfeertje. Geen overdreven Amerikaans gedoe, goed acteerwerk, echte emoties en raw as f*ck.

Rajno: Gypsy

10 afleveringen, 1 seizoen
IMDb: 7.0
(4/5)

Deze serie is niet voor iedereen. Hoewel er weinig spektakel van je beeldscherm afschiet, is Gypsy toch één van de betere Netflix Original-series die ik in de afgelopen tijd heb gezien. De cast van de serie is klein en dat is maar goed ook. Het gaat namelijk immer om de twee prachtvrouwen die in dit verhaal schitteren: Naomi Watts en Sophie Cookson.

In series met het thema midlifecrisis zien we veelal mannen die de hoofdrol bekleden. Jean Holloway (Naomi Watts) kampt met een innerlijke strijd. Ze heeft, sinds de geboorte van haar nu negenjarige dochter, haar wilde jaren achter zich gelaten, maar dat valt haar toch zwaar. Van beroep is Jean een psychologe die zich veel te veel betrekt in de levens van haar patiënten. Eén daarvan is de ex-vriend van Sydney (Sophie Cookson). Onder de alias Diane Hart gaat Jean op onderzoek uit naar Sydney en ontstaat er een spanning die de serie zeer succesvol voortdrijft.

Gypsy is het sterkst tijdens het spel tussen Jean en Sydney. Jean is geen kwaadaardige psychologe, ze is slechts een mens met onbeholpen, persoonlijke worstelingen. Sydney is een jonge, prachtige doch enigszins manipulatieve meid die het duw-en-trek spel van Jean net zo verschrikkelijk als interessant vindt.

De Netflix Original gaat over de lesbische liefde en het dubbelleven van Jean. Het is soms tergend traag, maar weet op unieke wijze te blijven boeien. De serie bevat seksscènes, ze maken het verhaal echter alleen maar sterker. Het gaat om de lust van de twee vrouwen, want over liefde is tot op zekere hoogte weinig sprake. Het verhaal wordt op zeer menselijke manier verteld. Het is geen bingewatcher, maar absoluut een serie die je moet hebben gezien.

Thomas: Shooter

21 afleveringen, 3 seizoenen
IMDb: 7.6
(3,5/5 sterren)

In de categorie “lekker snel en simpel vermaak” presenteer ik u: Shooter. De serie die gebaseerd is op de gelijknamige film met Mark Wahlberg. Het belangrijkste bij het kijken van Shooter is dat je niet te hoge verwachtingen hebt. De actievolle serie heeft het wiel zeker niet opnieuw uitgevonden, maar raapt een berg populaire elementen bij elkaar en maakt daar een heerlijke snack van.

Dat is dan ook hoe je Shooter moet zien, als een snack. Deze serie over een oud-sluipschutter die in een diep en duister complot verwikkeld raakt, is geen Tournedos Rossini. Meer een frikandel speciaal en laten we eerlijk zijn, dat is op het juiste moment het lekkerste wat er is. Shooter kijkt makkelijk weg en weet de spanning goed vast te houden. Hij nodigt uit om verder te kijken, maar het is ook geen probleem als je hem even weglegt. Dit maakt Shooter die ideale serie om tussendoor te kijken.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #2: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen
Sluiten