Tip van redactie #4: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Suits

10 afleveringen, seizoen 6
IMDb: 8.4
(4/5 sterren)

Seizoen 6 van Suits staat twee jaar na de uitzending op USA Network eindelijk op Netflix. Zelfs het zevende seizoen is inmiddels al uitgezonden en nummer acht is in de maak. Bang om weer in een GTST-achtig drama tussen advocaten terecht te komen? De zoveelste serie die compleet wordt uitgemolken?

Deels waar, was het niet dat de makers nieuw leven in de serie hebben gepompt. Dat zorgt voor verse energie tussen de karakters en een fris verhaal. Het kijken waard dus, hoewel er naar mijn smaak nog steeds ietwat veel ‘gejankt’ wordt en Louis Litt wel een heel clownesk karakter krijgt.

Rajno: Final Space

10 afleveringen, 1 seizoen
IMDb: 8.5
(3,5/5 sterren)

Toen ik de trailer van Final Space bekeek dacht ik in eerste instantie dat het een hilarische serie zou worden. Op dat vlak word je niet teleurgesteld, maar deze binge weet op verrassende momenten een zeer duistere wending aan te nemen.

Gary Goodspeed (Olan Rogers, tevens de bedenker van de show) is de typische comedy-loser die in de held moet veranderen. In dat opzicht doet deze Netflix Original niets nieuws. Als je bekend bent met de Guardians of the Galaxy zul je echter op aangename wijze worden herinnerd aan plotlijnen en formules die het space opera genre zo herkenbaar maakten. Final Space weet hier een geweldige parodie van te maken.

De Lord Commander is de hoofd antagonist, een verheerlijkt persiflage van slechteriken als Emperor Palpatine van Star Wars. Hij wordt ingesproken door de geniale David Tennant (Killgrave, Jessica Jones). De Lord Commander jaagt Mooncake, een schattig buitenaards wezentje dat enkel “Chookity-Pok” kan zeggen en deze zin op de meest hilarische momenten in zet. Mooncake (ook Olan Rogers) en Gary moeten uit handen blijven de Lord Commander.

De serie wordt ingesproken door de veteranen onder de stemacteurs waaronder Tom Kenny (SpongeBob) spreekt de heerlijk sarcastische computer intelligentie HUE in. Deze serie is een absolute aanrader vanwege zijn humor, duistere manier van storytelling en lengte. Het telt slechts tien afleveringen en dat is niet genoeg. Gelukkig is het tweede seizoen in de maak.

Thomas: The End of The F***ing World

8 afleveringen, 1 seizoen
IMDb: 8.2
(4/5 sterren)

Het verhaal rondom deze serie is nogal bijzonder, want is het eigenlijk wel een serie? Of gewoon een lange film. Ik neig naar het laatste en raad je dan ook aan om hem in zijn geheel te bingen. Het kost je nog geen drie uur en daar krijg je een unieke belevenis voor terug. The End of The F***ing World is namelijk een serie die veel gelaagder is dan op het eerste oog doet vermoeden.

Wil je weten waar The End of The F***ing World over gaat? Klik dan hier.

Het verhaal over twee tieners die niet weten waar ze heen moeten in het leven wordt gebracht als een komedie, maar er speelt zo veel meer. De vaak donkere humor is slechts een vehikel om het onderliggende verhaal over te brengen op de kijker. Het resultaat is een hilarische serie die laat zien hoe tieners kunnen worstelen met de zoektocht naar wie ze eigenlijk zijn. Dit gebeurt alleen op zo’n extreme manier dat het geen zeurderige young adult serie wordt.

De makers hebben een hilarische serie gecreëerd met een onderliggende boodschap, zonder dat deze constant door je strot geduwd wordt. Dat werkt ongelooflijk goed en het is dan ook terecht dat de serie zo veel lof krijgt. Het is een soort combinatie tussen The perks of Being a Wallflower en Thelma & Louise, maar dan met Britse en vooral grove humor. Aanrader.

Meer Netflix tips van de redactie

Heb je deze drie series al gezien of zit er simpelweg niets voor je tussen? Check dan hier onze voorgaande suggesties.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #4: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen
Sluiten