Fatman: Mel Gibson speelt door huurmoordenaar opgejaagde kerstman

Maak kennis met Fatman, een kerstfilm waarin de door Mel Gibson gespeelde kerstman opgejaagd wordt door een huurmoordenaar. De opdrachtgever? Een 12-jarige.

Bij kerstfilms denk je aan zoetsappige romantische komedies, of animatiefilms zoals Klaus op Netflix. Hartverwarmend vermaak, in ieder geval. Leuk voor jong en oud, en waar niemand aanstoot aan kan nemen. Dat geldt echter allemaal niet voor de nieuwe kerstfilm van Mel Gibson: Fatman.

Fatman: Mel Gibson in actie

Hij pakt het anders aan met een brute actiefilm waardoor je haast zou denken dat het 1 april is. Maar nee, Fatman is een echte film die daadwerkelijk uit gaat komen. Mel Gibson speelt Chris Cringle, die in het dagelijkse leven de kost verdient als de kerstman. Ja, de enige echte.

Klein probleem: de zaken gaan minder goed dan vroeger. Steeds minder mensen vieren op de traditionele manier kerst, en steeds minder kinderen geloven ĂŒberhaupt in de kerstman. Om toch rond te komen besluit hij maar samen te gaan werken met het Amerikaanse leger. Beter dan niks.

Kerstman vs. huurmoordenaar

Dat lijkt een uitstekend plan, tot Cringle opeens oog in oog komt te staan met een bloeddorstige huurmoordenaar. Ingehuurd door een vroegrijpe 12-jarige nadat hij een brok steenkool in zijn kous had gekregen. Het kind is uit op wraak, maar de kerstman laat het er niet zomaar bij zitten.

Hoe verzin je het! We houden je niet voor de gek, dat is echt de synopsis van Fatman. De actie-komedie is geregisseerd door Eshom Nelms en Ian Nelms, die de afgelopen jaren vooral films afleerden die zesjes scoorden op IMDb. We hebben het dus niet over D-film regisseurs die met actie-sterren als Bruce Willis belabberde film na belabberde film afleveren, maar verwacht ook geen Oscar-materiaal.

Ach, alleen de trailer van Fatman is al genieten. Deze absurde achtbaanrit komt 13 november uit in de bioscoop en zal vanaf 17 november digitaal te streamen zijn. Heerlijk!

Fatman: Mel Gibson speelt door huurmoordenaar opgejaagde kerstman
Poster (Bron: Saban Films)
Reageer op artikel:
Fatman: Mel Gibson speelt door huurmoordenaar opgejaagde kerstman
Sluiten