Deze fatbike op F1-banden is de ultieme fiets voor Verstappen-fans

Het Formule 1 seizoen is weer begonnen! Helaas valt er voor Verstappen-fans nog weinig te juichen. Ondanks een derde plek op zaterdag was het gat naar Mercedes enorm en op zondag werd het alleen nog maar erger. Max Verstappen werd in de steek gelaten door zijn Red Bull. Gelukkig hebben wij nog iets gevonden om een lach op je gezicht te krijgen: een fatbike op Formule 1 banden.

Fatbikes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze fietsen met lichte frames en dikke banden komen oorspronkelijk uit Alaska en zijn gemaakt om veilig door de sneeuw te fietsen. Door de brede banden heb je meer grip. Hierdoor doet hij het uitstekend op ruig terrein zoals mul zand, modder en onverharde wegen, maar is daardoor niet minder geschikt voor op straat. Daarnaast oogt hij vooral heel stoer.

Fatbike op Formule 1 banden

Zeker als je voor deze Formule 1 fatbike gaat. Hij is gemaakt door YouTuber The Q. Hij wist een setje Pirelli banden te bemachtigen en ging vervolgens aan de slag. Vanwege het enorme formaat van de wielen moest hij flink knutselen, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Omdat er voor dit maat banden geen frame is, moest hij deze zelf maken. Daarnaast heeft The Q op deze F1-fatbike een dubbele ketting aangelegd om het trappen wat makkelijker te maken. Door de breedte van de band heb je namelijk niet alleen veel grip, maar ook veel rolweerstand. Dit maakt het trappen een stuk zwaarder. Door de dubbele ketting heeft The Q dit enigszins weten op te lossen.

Niet praktisch, wel stoer

Door het gewicht en formaat van de Formule 1 banden is dit niet de meest praktische fatbike, maar zijn looks maken dat meer dan goed. Daarnaast is dit waarschijnlijk onze enige kans om ooit op Formule 1 banden te rijden.

Wel fan van de Formule 1 banden, maar geen zin om zelf te trappen? The Q heeft ook een setje mediums onder een hoverboard gegooid.

Reageer op artikel:
Deze fatbike op F1-banden is de ultieme fiets voor Verstappen-fans
Sluiten