Universal kondigt einde van filmfranchise Fast & Furious aan

Het einde van de uiterst lucratieve filmfranchise Fast & Furious komt in zicht. Volgens Deadline is Universal Pictures nog van plan twee laatste films te maken na het aankomende F9.

Dat wordt een finale in twee delen. Justin Lin, die al vijf Fast & Furious films voor zijn rekening nam inclusief F9, is in gesprek om ook die laatste twee delen te gaan doen.

Het einde van Fast & Furious

Naar verwachting zullen Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel en Sung Kang allemaal terugkeren voor de finale in twee delen, afhankelijk van het lot van hun personages in F9.

F9 zou aanvankelijk al in de zomer van dit jaar in de bioscopen draaien, maar werd vrij vroeg al meteen een compleet jaar opgeschoven door Universal Pictures. Nu staat de blockbuster op de planning voor 28 mei 2021.

Tien of elf films?

Dit nieuws bevestigt eerdere opmerkingen van Vin Diesel. Hij liet eerder al weten dat hij aan het overwegen was om de tiende film in twee delen te splitsen. Daarmee wordt het einde uitgesteld: aanvankelijk was het de bedoeling dat Fast & Furious zou eindigen na de tiende film. Nu krijgen fans er technisch gezien elf.

Vrees echter niet, want de racefranchise is veel te lucratief om zomaar tot een einde te brengen. Universal Pictures is druk aan het bouwen aan haar eigen cinematic universe.

De franchise gaat door!

Eerder kwam al het nieuws naar buiten dat de studio zich laat inspireren door Marvel. Je kunt dus rekenen op een barrage aan spin-offs en series gebaseerd op de originele Fast & Furious reeks.

Zo komt er een vervolg op de spin-off Hobbs and Shaw, kun je op Netflix de animatieserie Fast & Furious Spy Racers vinden en is er een plan voor een spin-off van de films met een compleet vrouwelijk team.

En ach, tegen de tijd dat het vat met spin-offs leeg is, zal Universal ongetwijfeld weer een reboot of comeback voor de ‘normale’ films op de planning hebben staan.

Deadline

Reageer op artikel:
Universal kondigt einde van filmfranchise Fast & Furious aan
Sluiten