Dad Sneakers zijn een hype: wel of niet doen?

Trends komen en trends gaan. Dat maakt het ook een trend. Tot zover niets nieuws. Vanwege het kortstondige bestaan van bepaalde ontwikkelingen in de mode is het onze taak om deze tijdig te benoemen. Want voor je het weet ben je te laat. We introduceren: de dad sneakers.

Het is een bekende uitspraak op een bekend ongelukkig moment: ‘Het ligt niet aan jou, maar aan mij’. In het volgende geval dat iedereen sinds een tijdje uit het niets vijf centimeter langer lijkt dan eerst ligt het inderdaad niet aan jou. Nee, het ligt aan die mega klompen die je hippe buurman en zijn nog veel hippere partner aan de voet heeft gebonden.

Sneaker trend zet zijn eerste stap in Amerika

De dad sneaker. Een flinke botsing met het modebeeld waarin clean en less is more de keywords waren. Waaraan deze forse sneaker met de herkenbare dikke zool zijn naam heeft te danken? Er is nooit een officieel perscommuniqué voor uitgaan, maar het laat weinig aan de verbeelding over.

Iets met een (waarschijnlijk Amerikaanse) fashionable vader met de desbetreffende soort sneaker aan, een dochter met knetterveel volgers on the gram die dacht “o, leuk” en tadaa; een trend is geboren. Zo gaat dat met trends.

Of, zoals het echt gegaan is, toen influencer en model Ian Connor zijn Skechers wekenlang rockte op Instagram. Skechers, de sneaker die vooral gedragen wordt door mensen met een voorliefde voor lopen, kinderen en – blijkbaar – de ouweheer van deze kinderen.

De sneaker van het moment

Loop een dagje door de hoofdstad, focus je op de sneakers en het duurt niet lang voordat je ze spot. De misschien wel bekendste en daarmee ook meteen de gewildste? Die zijn van een merk dat begint met een B en eindigt op ‘alenciaga’. Maar er zijn ook ingetogener, mooiere en goedkopere varianten. Draag ze alleen als je ze ‘voelt’, niet omdat het modebeeld het voor jou bepaalt. Een goede stijl is immers een autonome stijl.

There are two people in this photo

A post shared by Mr. Fallback (@lukasabbat) on

Running Femme/ A.P.C. Superriktig sneaker med kraftig såle og topp komfort. Hos Retro Nordre og på retro.no. #apcparis #apcsneakers

A post shared by RETRO.NO (@retrobutikkene) on

Reageer op artikel:
Dad Sneakers zijn een hype: wel of niet doen?
Sluiten