Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Fargo seizoen 4 trailer onthult drugs, jazz, gangsters en Chris Rock

Fargo is zo’n serie die je elke keer weer omver blaast, om vervolgens weer een aantal jaar van de radar te verdwijnen. Tot er vanuit het niks weer een nieuw seizoen door FX wordt aangekondigd, en je niet kan wachten tot je weer verder kunt kijken.

Fargo is terug!

Althans, het woord ‘verder’ is hier niet echt van toepassing. Fargo is namelijk een antholohy-serie. Oftewel, de seizoenen staan los van elkaar en vertellen dus elk hun eigen verhaal. De naam, setting en sfeer zijn overgenomen van de gelijknamige film van de Coen broers, maar verder staat Noah Hawley (Legion) aan het roer.

Dat leverde tot nu toe elke keer weer een ijzersterk seizoen op, vaak met een sterrencast waar je U tegen zegt. Elk seizoen vertelt een (bijna geheel) losstaand verhaal dat meestal over criminele gaat die niet zo slim zijn als ze zelf dachten. Altijd stijlvol vormgegeven en fantastisch geacteerd.

Op 19 april is het tijd voor Fargo seizoen 4, wat gevierd wordt met een gloednieuwe eerste trailer van FX.

Chris Rock als gangster

Dit keer gaan we naar het Kansas City van de jaren vijftig, waar een gangster-oorlog woedt. De eerste beelden beloven een hoop jazz, drugs en vooral schitterend in beeld gebracht geweld. We volgen Loy Cannon, het hoofd van een Afro-Amerikaanse misdaadfamilie. Hij wordt gespeeld door niemand anders dan Chris Rock.

Cannon heeft een wapenstilstand gesloten met de Italiaanse maffia. Als onderdeel van de deal ruilen beide families van zonen, wat natuurlijk compleet mis gaat. Het blijft immers Fargo!

Verder wordt er vooral niet te veel gespoild, en dat is maar goed ook. De voorgaande seizoenen speelden zich vooral rondom Minnesota af, al hebben de gangsters van Kansas City al vaker een rol gespeeld in de verhalen van Fargo. Zo zagen we in seizoen 2 bijvoorbeeld al de angstaanjagende Mike Milligan, lid van een misdaadsyndicaat uit die stad.

Op 19 april barst het feest los op FX en Hulu. Check in de tussentijd ook de intro’s die fans hebben bedacht voor de Netflix show The Witcher!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fargo seizoen 4 trailer onthult drugs, jazz, gangsters en Chris Rock
Sluiten