Fargo seizoen 4: alles wat je moet weten over het langverwachte vervolg

Fargo seizoen 4 zou op 19 april in première gaan op FX en Hulu, en niet veel later op Netflix. Maar het coronavirus gooide roet in het eten en nog altijd moeten er twee afleveringen opgenomen worden. Het watertanden duurt dus nog even voort. Dit is alles wat je moet weten over het nieuwe hoofdstuk. Scrol helemaal naar beneden voor de trailer.

Mocht je de serie Fargo nog nooit hebben gezien, dan heb je het beste wat Netflix te bieden heeft nog voor je. Toen scriptschrijver Noah Hawley een paar jaar geleden aankondigde een serie te maken op basis van de gelijknamige Coen Brothers-film uit 1996 dachten we: ‘Waarom juist Fargo?’. Er bestaan immers betere films van Joel en Ethan Coen waar je een serie op kunt baseren, zoals The Big Lebowski en No Country for Old Man. Maar een dodelijk saai sneeuwlandschap in Minnesota en een groepje uiteenlopende dorpsbewoners bleken het recept voor een geniale serie. Unieke karakters, abnormale conversaties, bruut geweld, zwarte humor en een aaneenrijging van bizarre plotwendingen.

Het plot van Fargo seizoen 4

Alle seizoenen van Fargo zijn los van elkaar te kijken, maar hebben toch allemaal een link met elkaar. De seizoen spelen zich allemaal in een andere tijd af en je moet de eerste drie seizoenen bekijken om de sfeer te begrijpen. Seizoen 4 gaat over een misdaadorganisatie, bestaande uit zwarte migranten die in de jaren 1950 naar het Noorden trekken vanwege de rassenscheidingswetten van Jim Crow in het Zuiden. Onderweg komen ze in conflict met de maffia van Kansas City.

Fargo seizoen 4, fx, chris rock, netflix, trailer
(Afbeelding: FX)

“De nieuwe afleveringen vertellen een verhaal dat twee keer zo groot is als de voorgaande seizoenen. Dit wordt het beste seizoen tot toe”, aldus showrunner Noah Hawley tegen Collider.

Chris Rock en de rest van de cast

Eerder werd al bekend dat Chris Rock de hoofdrolspeler is in Fargo seizoen 4. Hij speelt Loy Cannon, de leider van het misdaadsyndicaat. “Deze serie vertelt normaal gesproken kleine verhalen die uit de hand lopen. Ze gaan over gewone mensen, er gebeurt iets en dan zie je hoe slecht gewone mensen kunnen zijn. Seizoen 4 is heel anders. We beginnen met gangsters, dus we beginnen met slechte mensen, en dan escaleert het”, aldus de acteur en standup-comedian.

chris rock, fargo seizoen 4
(Afbeelding: FX)

Chris Rock is niet de enige grote naam in de cast. Hij wordt vergezeld door onder anderen Jack Huston (Boardwalk Empire), Jason Schwartzman (Rushmore), Jessie Buckley (Chernobyl) en Ben Whishaw (A Very English Scandal). Deadwood-acteur Timothy Olyphant heeft getekend voor een kleine maar terugkerende rol als het fictieve karakter Dick ‘Deafy’ Wickware. Muzikant Andrew Bird maakt in Fargo seizoen 4 zijn debuut als acteur in een serie. Andere namen zijn Salvatore Esposito (Gomorrah), Anji White (The Chi), Amber Midthunder (Legion), E’myri Crutchfield (Roots) en Francesco Acquaroli (Suburra).

Hoeveel afleveringen heeft het nieuwe seizoen?

Net als de eerste drie seizoenen heeft het aankomende seizoen ook tien afleveringen. Acht afleveringen daarvan zijn afgerond en klaar voor de release, maar voor twee afleveringen moeten de cast en crew opnieuw studio in.

De trailer van Fargo seizoen 4

Of het nieuwe seizoen een al een trailer heeft? Yep, en wat voor een! Drugs, jazz, gangsters en heel veel stijl. Heerlijk.

Releasedatum

Zoals gezegd is de releasedatum van Fargo seizoen 4 uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. Binnenkort worden de laatste twee afleveringen gemaakt, pas daarna wordt de datum van de première bekendgemaakt. De serie verschijnt aanvankelijk op FX en Hulu, en later ook op Netflix.

Check ook: The Eternals komen eraan en de trailer van ‘de nieuwe Avengers’ ligt klaar

Reageer op artikel:
Fargo seizoen 4: alles wat je moet weten over het langverwachte vervolg
Sluiten