Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 9 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

De brute en betaalbare retro motoren van Fantic staan nu bij de dealer

Begin mei konden we de motorliefhebbers onder ons melden dat het Italiaanse cultmerk Fantic weer terug is. In samenwerking met Yamaha maakt het Italiaanse merk nu stoere en betaalbare retro motoren. We moesten er even op wachten maar eindelijk kunnen we modellen zoals de Caballero Rally en Caballero Scrambler aanschouwen bij een aantal dealers in Nederland.

Al sinds 1968 is Fantic een gevestigde naam in de motorwereld. Het Italiaanse merk startte met het bouwen van mini-bikes, maar schakelde al snel om naar terreinmotoren. Na wat prototypes werd het merk succesvol en leverde het betrouwbare crossers en straatmoren af die geliefd waren in Italië.

Betaalbare retro motoren dankzij de samenwerking met Yamaha

Helaas raakte het merk in de slop en verkocht het de rechten, waarna het in 2014 opnieuw begon met het maken van brute motoren. Nu zijn we zes jaar verder en zijn deze motoren eindelijk ook bij een aantal Nederlandse dealers te vinden.

Maar hoe kunnen Italiaanse motorfietsen betaalbaar zijn? Dat komt door de samenwerking met Yamaha. De genormeerde Japanse bouwer levert namelijk een oerdegelijk motorblok aan Fantic waardoor zij de rest kunnen verzorgen. Zo rijdt je een motor met een Japans blok met Italiaanse onderdelen en styling.

De betaalbare Caballero Rally, Flat Tracker en Scramblers staan eindelijk bij de dealer

We moesten er even op wachten, en het is natuurlijk wat laat in het motorseizoen maar eindelijk zijn de Fantic Caballero modellen bij de dealer te vinden. Het is zeker de moeite waard om deze te gaan bekijken. De keuze is namelijk behoorlijk ruim en zo’n schitterende rijk aangeklede Fantic retro motor kost je nog geen 9.000 euro.

Caballero Scrambler

De Caballero Scrambler is het goedkoopste Fantic model en kost je nieuw 8.249 euro.

Caballero Flat Track

De Caballero Flat Tracker is samen met de Scrambler het goedkoopste model uit de Fantic Caballero collectie, ook voor dit model betaal je 8.249 euro.

Caballero 50th Anniversary

De stoere Fantic Caballero 50th Anniversary is samen met de Caballero Rally het duurste model uit de Fantic Caballero collectie. Voor dit model betaal je 8.799 euro.

Caballero Rally

Het laatste model – en naar onze mening het gaafste model – is de Fantic Caballero Rally. Deze op enduro geïnspireerde retro motor kost je net als de 50th Anniversary 8.799 euro.

Te koop bij Sturgis Motoren en Loek Bodelier Motorcycles

Mocht je net als ons helemaal verliefd zijn geworden op deze gave retro motoren? Dan kan je als een speer naar Sturgis Motoren of naar Loek Bodelier Motorcycles. Beide dealers hebben de Fantic Modellen op voorraad. Wij verwachten dat je bij de eerste proefrit gelijk verkocht bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De brute en betaalbare retro motoren van Fantic staan nu bij de dealer
Sluiten